De aftrap van #Amsterdamvoor14: super strijdbaar en ongekend divers

Vuurwerk aan het einde van de demo.

In het koude en regenachtige Amsterdam trapte #Amsterdamvoor14 gisteravond officieel haar campagne af voor een minimumloon van 14 euro. De demonstratie voerde naar het driedaagse miljonairsfeestje “Masters of LXRY” in de RAI. De miljonairs en wannabe-miljonairs die langs snelden, moeten zich een hoedje geschrokken zijn van zoveel strijdbaarheid.

We gaan hier verder niet teveel verklappen, de beelden spreken voor zich. Maar een ding mag niet onvermeld blijven: dit was een ongekend diverse demonstratie, waarmee de campagne #samenvoor14 zich op de kaart heeft gezet als een echt vernieuwende beweging binnen en om de vakbond FNV heen! Neem alleen al de lijst van groepen en organisaties die nu al betrokken zijn bij het Amsterdamse protest: de postbezorgers, de Roze Hesjes, FNV Schoonmaak, FNV Domestic Workers, FNV Uitkeringsgerechtigden, de Dapperdames, de Bijstandsbond, Emcemo, ATKB, Assadaaka, Stichting Al Choura, Code Rood, de Internationale Socialisten, Rood, NOMA en Focus en Verbinding.

Sluit je ook aan bij een van de vele groepen in het land die zijn gaan meedoen aan de campagne. De campagne groeit heel snel nu. En morgen, zaterdag 14 december om 14:00 uur, kan je meteen aansluiten bij de volgende demonstratie, van #Leidenvoor14, die begint voor station Leiden Centraal.

Eric Krebbers

De campagne zet anti-racisme centraal, zoals ook de schoonmakers lieten zien.
Een van de eerste clubs die zich aansloot, was de Bijstandsbond.
De vrouwen van Assadaaka gingen voorop.
En natuurlijk waren wij er ook bij.