In actie tegen Bastion.

Sinds twee maanden voert de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) actie tegen de Bastion Hotel Groep, dat zijn personeel zwaar onderbetaalt en respectloos behandelt. Omdat de hotelketen weigert om zelfs maar met de activisten te praten, gaat AGA door met de Bastion Bastards-campagne. Op 4 november organiseert AGA een picketline voor het Bastion-filiaal waar een schoonmaakster eerder al achterstallig loon opeiste. AGA roept op om het aanstaande weekend ook in andere steden te protesteren tegen de uitbuitingspraktijken van Bastion.

Picketline
Zondag 4 november, 12:00 uur
Voorverzamelen bij Binnenpret,
Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam

Als arbeiders zich organiseren, dan kunnen ze meer macht opbouwen tegenover hun bazen. Daar gaat dreiging vanuit, waardoor bazen gaan beseffen dat ze flinke problemen kunnen krijgen als ze hun arbeiders tekort doen. Beleefd vragen om meer loon en respect loopt vaak op niets uit. Maar de bazen voor het blok zetten kan flink succesvol zijn. Ze moeten in de portemonnee worden getroffen en aan den lijve ondervinden dat er met hun personeel niet valt te sollen. Ze moeten voelen dat het de arbeiders menens is. Dan pas kan er wat veranderen. Solidariteit loont als mensen gezamenlijk de strijd aangaan en zich niet tegen elkaar laten uitspelen.

Voorkant van de handleiding.

Die strijd van onderop staat ook AGA voor ogen. De activisten hebben in een artikel hun acties tegen Bastion geëvalueerd en stellen dat het tijd wordt om de hotelketen daar te raken waar het pijn doet. “Maar hoe doen we dat? Door ervoor te zorgen dat er minder klanten en dus minder inkomsten komen. Hoe kunnen we dat bereiken? Door hun goede naam (voor zover ze die hadden) aan gort te spammen en te unliken op internet.” Om het publieke imago van de hotelketen kapot te maken heeft AGA een imago-bash handleiding opgesteld. Daarin staan handige tips over hoe je Bastion een slechte naam kunt bezorgen en tegelijk je eigen privacy kunt beschermen.

Niet alleen digitaal, maar ook in de openbare ruimte kan Bastion volop worden aangeklaagd. Dat laten de recente plak- en kladacties zien die tegen de uitbuitingspraktijken van de hotelketen zijn gericht. “Bastion breaks contracts” en “Bastion exploits workers”, aldus posters die in Amsterdam zijn geplakt. “Bastion, pay your workers” luidt de oproep die onlangs op een muur werd gekalkt. Genoeg mogelijkheden en middelen dus om Bastion nog meer onder druk te zetten.

Harry Westerink


  1. Rene # 1 
    6 jaar geleden

    Wij wonen tegenover het Bastion Hotel. Ik vind het goed dat jullie opkomen voor de werknemers van het Bastion Hotel. Echter ik vind het nergens op slaan dat dit met grafitti op de woningen tegenover het Bastion Hotel moet worden verduidelijkt. Jullie zijn creatief genoeg om op andere wijzen jullie stem te laten horen. De bewoners mogen nu op eigen kosten de grafitti laten verwijderen. Daarmee krijg je geen goodwill voor jullie actie. Het geld dat wij nu besteden aan het verwijderen, hadden we liever gegeven aan een goed doel.

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*