6 mei, Groningen: Code Rood-conferentie ter voorbereiding van actiekamp en blokkade-actie tegen de NAM

Protest in Groningen
Protest in Groningen.

Op 6 mei organiseert de klimaatbeweging Code Rood een conferentie ter voorbereiding van een actiekamp in Groningen van 24 tot 31 augustus, onder het motto “De gaskraan moet dicht!”. Het blokkeren van een tankenpark van de NAM bij Farmsum staat daarbij als actie centraal.

Conferentie
Zondag 6 mei
Groningen
(locatie wordt na aanmelding bekendgemaakt)
Verplichte aanmelding hier
Facebook

Actiekamp en blokkade-actie
Dinsdag 24 tot dinsdag 31 augustus
Groningen

Uit de oproeptekst: “Het is Code Rood voor Groningen en het klimaat! De gaskraan moet dicht en alle aardbevingsschade moet worden vergoed. Maar de NAM, Shell en Exxon blijven maar doorpompen. En de regering laat het gebeuren. Daarom is het nu aan ons! Met de eerste grootschalige burgerlijke ongehoorzaamheidsactie in Groningen gaan wij een duidelijk signaal geven: de gaskraan moet dicht! Bij de vorige actieconferenties hebben wij samen een datum gekozen: van 24 tot 31 augustus gaan wij een actiekamp organiseren. En er is een actieplan gekozen: rond Gronings Ontzet op 28 augustus gaan wij massaal het tankenpark bij Farmsum blokkeren. Samen gaan we de macht van de NAM, Shell en Exxon breken!

Op 6 mei is de volgende actieconferentie in Groningen. Dan zullen we weer bij elkaar komen en volgende stappen zetten en samen besluiten nemen. In de tussentijd gaan de verschillende werkgroepen aan de slag. Het exacte programma van de actieconferentie wordt later bekend gemaakt, en is afhankelijk van de onderwerpen die de werkgroepen aandragen. Doe je mee om onze massa-actie tot een succes te maken? Kom dan op 6 mei naar de actieconferentie! Iedereen is welkom. Het maakt niet uit of je voor het eerst komt of al langere tijd actief bent bij een werkgroep. Uiterlijk een week voor de actieconferentie krijg je per mail het programma en de locatie toegestuurd. Er zal lunch zijn en het is ook mogelijk om na afloop mee te eten. De hoofdtaal is Nederlands, maar voor vertaling naar het Engels wordt gezorgd.”

Harry Westerink