8 juli, Rotterdam: vakbondscafé over de campagne #Samenvoor14

Op maandag 8 juli organiseert FNV Lokaal Rotterdam een bijeenkomst over de campagne “Vecht voor 14” voor een fiks hoger minimumloon.

Bij de start van de campagne. (Foto:: Desiree Egberts)

In de oproep schrijft de bond: “Nederland is een rijk land. Maar de ongelijkheid in Nederland is groot en wordt alsmaar groter. De boodschappen worden steeds duurder terwijl de inkomens niet mee groeien. Twee miljoen mensen voelen op dit moment niets van de economische groei. Sterker nog, hun inkomen is in de afgelopen veertig jaar twintig procent minder waard geworden! En dit terwijl de winsten van grote bedrijven groter en groter worden. Meer en meer mensen belanden in de armoede.

Alleen met een forse stijging van het minimumloon krijgen mensen eindelijk waar ze recht op hebben: een leefbaar loon. Maar de politiek is doof en de rijken geven niets cadeau. Daarom is de FNV een campagne begonnen om het minimumloon naar een eerlijke 14 euro per uur te krijgen. Hiermee stijgen ook de inkomens van mensen met een uitkering of AOW.

Vind jij dit ook? Kom dan naar ons vakbondscafé en laat je alles over deze campagne vertellen door FNV-er Luisa Moreno Ruiz, die in Rotterdam de campagne coördineert. Ook spelen we voor het eerst samen het “14 euro”-campagnespel. Een spel over eerlijke verdeling, gelijke kansen en solidariteit.”

Maandag 8 juli
Van 19:00 tot 22:00 uur
Rustburcht
Strevelsweg 744, Rotterdam
Facebook

De oproep sluit af met: “Iedereen is welkom, vakbondslid of niet. En neem gerust iemand mee. Het Vakbondscafé Rotterdam vindt plaats op maandag 8 juli (let op: dit keer niet de eerste, maar de tweede maandag van een maand)”.

Eric Krebbers