De nieuwe t-shirts tegen dwangarbeid zijn nu te bestellen

"Ik wil loon, rechten en een contract"
“Ik wil loon, rechten en een contract”

Hoe reageert je reïntegratieconsulent als je tijdens “een voortgangsgesprek” een t-shirt draagt met de tekst “Reïntegreren tot je een ons weegt”? En wat doet je werkbegeleider als jij en je mede-dwangarbeiders op de werkvloer rondlopen met het t-shirt “Schijt aan dwangarbeid”? Dat kom je te weten als je een of meerdere van de nieuwe t-shirts bestelt die nu te koop zijn via de webwinkel van Doorbraak.

We hopen vooral dat dwangarbeiders de shirts op de werkvloer gaan dragen en zo een begin maken met het aan de kaak stellen en uiteindelijk onbeheersbaar maken van dwangarbeidcentra en andere plaatsen waar verplicht onbetaald werk wordt verricht. Daarnaast zijn de shirts uiteraard ook geschikt bij demonstraties, raadsvergaderingen en gewoon op straat. Laat zien waar je staat en toon je kritiek op dwangarbeid, disciplinering en reïntegratieplicht!

De slogans zijn gekozen via een verkiezing op onze website, en vervolgens gepresenteerd tijdens het waarschuwingsprotest op 27 november bij de uitreiking van de Eureka-prijsvraag. De winnende leuzen zijn geworden:

  • Doe mij maar werk in plaats van werkervaring;
  • Ik wil loon, rechten en een contract;
  • Schijt aan dwangarbeid;
  • Reïntegreren tot je een ons weegt;
  • Dwangarbeid verdringt werk.

De shirts zijn 12 euro per stuk (inclusief portokosten). Het aantal t-shirts is beperkt, dus wees er snel bij! Maar als de belangstelling groot is, dan gaan we er vanzelfsprekend meer laten bijdrukken.

Vergeet niet na het invullen van het bestelformulier meteen het geld over te maken. Bestelling zonder betaling kunnen we niet in behandeling nemen.

Frodo Tromp