Eindhoven: racist valt zwarte vrouw aan vanwege het protest tegen Zwarte Piet vorig jaar

Okee dus. Wat mij nu net is overkomen: ik loop naar de Albert Heijn. En hoe ik daar heen loop, komt een pro-Piet voorstander mij op straat bedreigen met “Ik zie jullie zaterdag” (bij de intochtdemonstraties)!! Zomaar, nadat ik hem vriendelijk groette en hij zei “Groet mij niet”. Ja, ik heb je wel gezien vorig jaar. Vorig jaar liep ik namelijk als burger door mijn eigen stad op de dag van de intocht, en toen ik met mijn eigen ogen zag hoe racistisch men aan het tegendemonstreren was tegen KOZP, ben ik voor ze opgekomen. Wat er vervolgens gebeurde, hebben jullie allemaal kunnen zien in het filmpje. Ik werd belaagd door een groepje mannen. Die vervolgens duw- en trekspelletjes met me wilden gaan spelen om me te intimideren. Dus deze man was duidelijk boos over mijn aanwezigheid tijdens die intocht. Hij dreigde mijn familie etc dood te gaan maken (dit nog steeds om Zwarte Piet). Want ik verpest zijn kinderfeest en traditie. En wij zwarten begonnen met de slavernij 😴 dus we moesten onze bek dichthouden of oprotten. Ik was een zwarte kankerhoer die hij helemaal de tering in wilde slaan. Long story short… nadat ik merkte niet normaal in dialoog te kunnen gaan met diegene, aangezien hij behalve “oprotten uit Nederland” en “onze tradities” geen enkel ander valid argument had (like always), zei ik hem veel succes te hebben met zijn feestje voor de laatste keer. Want volgend jaar stopt het zwart schminken tijdens de intochten, dus u doet maar. Hij spuugde vervolgens richting mij, en hij haalde ineens flink uit met zijn vuist. Maar ik ontweek op tijd, naar achter, en viel neer over het terras. Ik ben direct opgestaan en we zijn toen heen en weer gegaan met elkaar en ik heb een paar caféterrasstoelen richting z’n harses gegooid De kroegeigenaar en zijn klanten zijn naar buiten komen rennen om mij tegen die gek te beschermen… De kroegeigenaar en zijn vrienden hebben mij vervolgens daarna btw heel goed opgevangen en gekalmeerd.❤️ Die gast is gelijk op zijn scooter gestapt en weggereden. Nou, dit is dus Nederland 2019 voor jullie, mensen. Als je een andere mening hebt dan een ander, geeft dat blijkbaar het recht om jou aan te mogen vallen, verbaal en fysiek. Ik, een kind uit 1991, moet vechten met volwassen dudes, uit de generatie van 1970 of zo. 😴😪 Like: are you kidding me? Groots teken van mans zwakheid is wanneer hij niet met zijn mond, maar met zijn handen kan praten. Er is nog NOOIT een kind naar me toegestapt, van “mevrouw, u verpest mijn feestje, ik wil geen roetveegpiet”. Nog NOOIT! Maar dit is de zoveelste volwassen MAN die met mij op de vuist wil. Ik ben een jongedame, een moeder, en dit was een full grown adult die mij wilde aanvallen om fucking Zwarte Piet.. en het ziekste is: Zwarte Piet bestaat niet eens, mensen!!! Welcome to Holland. Ik ben zooooo fuckinggg pissed hè. Maar mijn sterkste wapen is mijn mond, en niet mijn handen.

Perle Miangue op Facebook