Email-actie: geen JFvD-congres in Den Haag!

Zaterdag 26 juni houdt de jongerenorganisatie van Forum voor Democratie (JFvD) een congres bij Buena Vista Beach Club, in Scheveningen. Wij willen dit niet zomaar laten gebeuren en roepen daarom iedereen op een mail te sturen aan Buena Vista, om hen te vragen hun medewerking per direct op te zeggen.

Hieronder vind je een voorbeeldmail die je hiervoor kunt gebruiken (hij is voor een groot deel gebaseerd op een mail van Antifa Brabant, verder is gebruik gemaakt van het wikipedia-artikel over de JFvD).

Den Haag Bij1 en Doorbraak


Aan: reserveringen@buenavistabeachclub.nl

Beste Buena Vista Beach Club,

Wij hebben gezien dat de jongerenorganisatie van Forum voor Democratie (JFvD) op 26 juni 2022 een congres houdt bij Buena Vista Beach Club. Wij vinden het een zeer slechte zaak dat de JFvD van uw bedrijf de gelegenheid krijgt om haar extreem-rechtse opvattingen en praktijken te helpen verspreiden. Geeft u niet om ál uw gasten? Wij vragen u met klem om uw medewerking aan dit evenement op te zeggen en de bijeenkomst geen doorgang te laten vinden in uw bedrijf.

Forum voor Democratie is een extreem-rechtse partij met fascistische opvattingen en praktijken, vol met haat tegen zwarte mensen en minachting voor vrouwen. De partij propageert haat tegen migranten, vluchtelingen en mensen van niet-Europese herkomst. Leider Baudet streeft openlijk een “boreaal”, wit Nederland en Europa na, en schermt met spookbeelden als “omvolking”, “massa-immigratie” en “homeopathische verdunning” om te suggereren dat de samenleving door de aanwezigheid van niet-witte mensen bedreigd wordt. Zo zaait Baudet racistische haat.

De partij brengt gezondheid en mensenlevens in gevaar door het gevaar van COVID te ontkennen en te ageren tegen vaccinatie, zoals ze ook de klimaatproblemen ontkent. Door niet-gevaccineerden op een lijn te zetten met vervolgde Joden tijdens de nazi-bezetting, relativeert ze de Holocaust. De partij kiest voor de autoritaire, nationalistische president Poetin en diens aanvalsoorlog in Oekraïne, zoals ze een autoritair nationalisme propageert in Nederland zelf: een fascisme dat vrijheid, gelijkwaardigheid en gezondheid van mensen in gevaar brengt.

Baudet onderhoudt internationaal vriendschappelijke contacten met fascisten. Tekenend is dat hij zijn proefschrift destijds aangeboden heeft aan Jean-Marie Le Pen, fascistisch leider in Frankrijk. Tegenspraak beantwoordt de partij met dreigementen en intimidatie, oproepen linkse docenten te verklikken, weerman Gerrit Hiemstra te willen ontslaan omdat die klimaatverstandige inzichten verspreidt en tribunalen voor te stellen om politici te straffen voor beleid waar Baudet het niet mee eens is. Ook uit deze houding blijkt haar dictatoriale neiging, haar fascistische karakter.

Leden van de JFvD,daarnaast, verspreidden app-berichten vol antisemitisme en homohaat. Klokkenluiders die dit aan het licht brachten, werden door de organisatie geroyeerd. Later kwam naar buiten dat toenmalig JFvD-voorzitter Freek Jansen (nu Kamerlid) personen die neo-nazistisch en homofoob gedachtegoed uitdragen, juist in coördinerende functies benoemde. Afgelopen december kwam de JFvD in opspraak door iedereen “een fijn Joelfeest” toe te wensen. Dit is een verwijzing naar een oud-Germaans feest, dat ook bij de nazi’s erg geliefd was.

Op de aankondiging van het JFvD-congres staan duidelijk zichtbaar Baudet en Buena Vista Beach Club. De begeleidende tekst heeft het over “zon, zee, drankjes, muziek, sprekers, activiteiten en heel veel gezelligheid”. Op deze manier probeert de JFvD te doen of ze een normale, leuke politieke jongerenorganisatie zijn. Buena Vista Beach Club werkt hieraan mee, nu voor het tweede opeenvolgende jaar.

Samenvattend: Thierry Baudet is een extreem-rechts politicus, zijn Forum voor Democratie en hun jongerenorganisatie zijn fascistisch. Zij horen geen enkele ruimte te krijgen voor het verspreiden van haar gevaarlijke en gewelddadige politiek, ook niet bij Buena Vista Beach Club. Wie Forum voor Democratie en hun jongerenorganisatie faciliteert in hun activiteiten, maakt zich daar medeplichtig aan. Bij deze roepen we Buena Vista Beach Club op om deze medeplichtigheid stop te zetten en het congres op 26 juni alsnog en per direct af te zeggen.

Met groet,

PS Voor alle duidelijkheid: wij roepen niet op om de FVD of JFVD te verbieden, alleen om hun meetings te voorkomen. De strijd tegen fascisme moet van onderop plaatsvinden, die kunnen we niet aan de staat overlaten. Wanneer de staat partijen gaat verbieden, zullen de linkse de eerste zijn.