Gisteren probeerden enkele honderden anti-Zwarte Piet activisten te demonstreren in Maassluis, bij de intocht van Sinterklaas. Ze werden al in Rotterdam tegengehouden, en daarna groep na groep opgepakt. Deze beelden zijn gemaakt op de Heer Bokelweg, vanuit de RET-bus waarin de reeds opgepakte activisten moesten toekijken hoe hun kameraden een voor een werden afgetuigd door een opgefokte meute witte agenten.

Eric Krebbers


 1. E # 1 
  2 jaar geleden

  Hallo,

  Ik heb een compilatietje gemaakt van 25 minuten met een muziek eronder. Je kan het vinden op Vimeo:
  https://vimeo.com/191388881

  Gr

 2. nexus m. # 2 
  2 jaar geleden

  Het is te bizar voor woorden – als je het kijkt zonder na te denken, zou je meteen willen zeggen dat er over een ander land gaat dan Nederland die betroffen is door excessief politieoptreden. (voor een “kinderfeest”, he?)

  Wat het meest opvalt is de collusie tussen extreem-rechts NVU, belachelijke ZP figuur en de politie die lekker erop los gaat tegen de basismensenrechten, terwijl we beweren dat we Parlementaire democratie zouden hebben.
  Eerder lijkt het nu op Plutocratie.

  Welke parlementariër durft Rutte vragen te stellen wegens excessief politieoptreden op een “kinderfeest” en hem tot verantwoording roepen voor het schenden van elementaire mensenrechten?

 3. NN # 3 
  2 jaar geleden

  Bedankt voor de video. Wat volledig ontbreekt is een duidelijk politiek besef. De agenten een schuldgevoel aanpraten, hetgeen niet lukt, is hetzelfde als een ambtenaar van de gemeente (bijv. de sociale dienst) toetakelen. Het werkt averechts en contra-productief. Veel meer moet benadrukt worden dat we hier de ware aard zien van de sociaal-democratie. Als arbeiders demonstreren, dat laat de PvdA hen in de steek en stuurt de politie op hen af. In dit geval PvdA Rotterdam burgemeester Aboutaleb, die dat ook eens deed met de 1 mei demo 2010. Later is hij veroordeeld door de rechtbank omdat het 1 mei comite het niet accepteerde. Jacques Monach, uit de PvdA gestapt, wil een nieuwe politieke partij oprichten. Hij liet in een landelijke krant weten veel waardering te hebben voor Aboutaleb. De PvdA is gewoon een ordinaire rechtse partij maar weet dat soms fraai te verhullen. De strijd dient gevoerd te worden vanaf de basis maar wel met politiek bewustzijn.

 4. Corrie Hogenboom # 4 
  2 jaar geleden

  Adembenemend angstwekkend!
  En nog steeds die f*ng nekklem!
  Mag hopen dat een goede rechter een voorbeeld gaat stellen, als democratie tenminste nog iets voor te stellen heeft in NL.

 5. fix # 5 
  2 jaar geleden

  nou hier word niet echt nekklem toegepast, maar wel worden mensen hier vastgehouden bij het hoofd, wat natuurlijk ook dodelijk gevaarlijk is. iemand hoeft maar even te struikelen of iets, en het resultaat is een gebroken nek.

  nou vernam ik laatst dat een rechter vond dat iemand die zich uit doodsangst verweerde omdat die door de politie op zo’n manier werd vastgehouden dat die geen adem meer kon halen, de man werd vrijgesproken voor zijn verweer en de tenlastelegging van geweldpleging van de man jegens de politie(ja echt he…) werd niet gehonoreerd. mijns inziens een terechte uitspraak. in amerika zijn er staten waar je zelfs dodelijk geweld mag gebruiken tegen onrechtmatige arrestatie. kunnen we hier nog een puntje aan zuigen. nou zou ik zover niet willen gaan, maar wanneer je van politie moet vrezen voor je leven zou je dat recht absoluut moeten hebben. helaas hebben hun een pistool, dus dat leg je altijd af. je ontkomt er dus niet aan dat je zelf een pistool nodig hebt en eerder schiet… dat is het minste proportionele geweld wat er nog voor je open staat. maar dan moet je weer een vergunning hebben… moeilijke kwestie. men zou kunnen beginnen met vuurwapens verboden te maken voor gewone politie.

 6. Student_FNWI # 6 
  2 jaar geleden

  Ik zie gewoon daadwerkelijk niet in waar al dit geweld voor nodig is.

 7. fix # 7 
  2 jaar geleden

  dat is om onze wil te breken, don’t you get it? resistance is futile is het motto

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*