Maandagavond was in ‘t Vinkhuys in Groningen een bijeenkomst voor mensen die zijn ingeloot in groep 1 voor het experiment “Bijstand op Maat” van de gemeente Groningen. Zelf ben ik ingeloot in groep 4, dat is de groep die mag kiezen in welke groep ze mee willen doen. Voor mij is dit een mooie gelegenheid om bij de bijeenkomsten van alle 3 groepen te gaan kijken. Op 7 verschillende dagen zijn er bijeenkomsten, ik kies ervoor om de eerste drie dagen naar de avondbijeenkomsten te gaan, zo ga ik op maandag naar groep 1, op dinsdag in de Coendersborg naar groep 2 en op woensdag in de Bovenkamer naar groep 3. Leuke wandelingen op de vroege avond. Bij binnenkomst in ‘t Vinkhuys krijgen we na het geven van ons adres een vragenlijst uitgereikt. Veel vragen gaan erover of je wel je best doet om aan het werk te komen, maar er worden ook vragen gesteld over je financiën en je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Er staat in de brief die erbij uitgedeeld wordt dat de vragenlijst anoniem wordt verwerkt. Ik vraag het mij af, omdat er wel een handtekening op moet. De man die namens de universiteit aanwezig is, zegt dat de handtekening door de overheid verplicht wordt gesteld om mee te mogen doen, maar los staat van de vragenlijst. De vraag om de handtekening heeft nummer 39. Volgens mij zou een handtekening die niet bij de vragenlijst hoort, geen nummer hebben dat komt na de laatste vraag van de vragenlijst, die heeft nummer 38. De code die met mij verbonden is op het voorblad van de vragenlijst heeft ook niets met de vragenlijst te maken, wil de man van de universiteit ons doen geloven, hieraan zien ze dat we mee doen, maar staat los van de vragenlijst. Ik draai demonstratief de voorkant met code om en op de achterkant van hetzelfde papier staan de eerste 4 vragen.

Alexsander Hesse in Bijstand op maat, groep 1 (Alexsanderhesse)


 1. Henk Susebeek # 1 
  9 maanden geleden

  Het zal nog wel even duren voordat het vertrouwen in de Sociale Diensten terug komt, als dat al ooit gebeurt?.
  Als je ziet hoe denigrerend er wordt omgegaan met mensen die meestal buiten hun schuld in de bijstand zijn gekomen dan kun je afvragen of het ooit nog goed komt. Ik zou mij er in ieder geval niet lekker bij voelen en direct op zoek gaan naar een andere baan.

  Met vriendelijke groet,
  Henk Susebeek.

 2. Vilseledd # 2 
  9 maanden geleden

  “Ik zou mij er in ieder geval niet lekker bij voelen en direct op zoek gaan naar een andere baan.”

  Dat zeggen en zeiden er meer. En dan kom je erachter dat niemand op een oudere wat formele meneer zit te wachten, maar ze allemaal jong en flitsend personeel willen.

 3. Raymond # 3 
  9 maanden geleden

  Wat inside info door die Hesse. Met name de privacy bewaking is zorgelijk zo lees ik. Politie sociale dienst het zijn niet je vrienden ik herhaal het nog maar even. Of een smeris je koffie aanbied om je in de richting van info prijsgeven te “masseren ” of een figuur van een universiteit die werkt voor een overheidsinstantie het blijven je vijanden.
  Zeker als je actief bent op social media of sites als Doorbraak dan is er al een ” profiel ” van je bij Twitter Facebook en zo ook bij politie diensten. Ip adres via the man in the middle je Internet provider. De overheden met name ambtenaren zien de burgers vaak als probleem dus het is helemaal niet zo vreemd alleen al om die reden om voorzichtig te zijn met delen van info met politie en sociale dienst en andere overheidsinstanties. Je hoeft de kat niet op het spek te binden.
  Dat gedoe spioneren via algoritmes door overheden vaag als je geen insider bent. Zo moeilijk is het allemaal niet om vast te stellen waar je staat. In Jan de belastingman was dat maar weer eens te zien. Mainstream tv voor de massa desondanks het moet toch een eyeopener zijn voor velen. Het maatschappij systeem de gevestigde politiek ambtenaren zijn er voor het groot kapitaal. Zo werd het niet gesteld maar daar komt het wel op neer in de uitzending. https://www.npo.nl/jan-de-belastingman/28-09-2017/BV_101384813 REVOLUTIE ! LEVE HET ANARCHISME !

 4. Raymond # 4 
  9 maanden geleden

  Op de meest bizarre manieren probeert de overheid en gevestigde politiek in NL een failliet systeem overeind te houden. Zie ook : http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b096nwz0/newsnight-28092017# Ik ben al jaren overtuigd dat coops starten door en voor Bijstanders een weg naar een oplossing is. BBC item is te zien met een VPN extensie op Firefox.

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*