Klaas Dijkhoff van de VVD pleitte vandaag voor invoering van apartheidswetgeving naar het voorbeeld van de Deense ‘Getto-wetten’. Dit is niet zomaar een racistisch proefballonnetje. De VVD maakt hiermee de afschaffing van het gelijkheidsbeginsel bespreekbaar, wetende dat hun extreem-rechtse collega’s deze ruimte ten volle zullen benutten. Klaas Dijkhoff van de VVD heeft het vandaag aangedurfd om te pleiten voor de invoering van ‘gettowetgeving’ naar Deens model. In wijken waar veel mensen met een niet-witte huid wonen moet volgens de VVD andere wetgeving gaan gelden. Wie in een door de staat aangewezen ‘getto’ woont, moet twee keer zo zwaar worden gestraft voor dezelfde overtreding als iemand uit een witte wijk. Daarbij moeten kinderen in deze wijken van hun ouders worden ontvreemd om “democratische waarden en tradities” bijgebracht te worden. Dijkhoff blijft de details van zijn plannen nog schuldig, maar in Denemarken, waar dit soort apartheidswetgeving reeds is ingevoerd, worden kinderen vanaf hun eerste levensjaar voor ten minste 25 uur bij hun ouders weggehaald – “slaapuurtjes” tellen hier niet in mee. Natuurlijk heeft Dijkhoff het liever niet over “getto’s” of “opvoedingskampen” en ook het woord “apartheid” neemt hij niet in de mond – hoewel het hem vast niet ontgaat dat zijn voorstellen in lijn liggen met de steun van zijn partij voor het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime. Liever spreekt hij van “verlichtingswijken”, “want dat is wat mensen in die wijken niet hebben doorgemaakt”. Hiermee valt Dijkhoff terug op de oude koloniale retoriek over de white man’s burden om – zweep in de hand – de onverlichte barbaren eens even wat beschaving bij te brengen. Door dit “Verlichting” te noemen trekt Dijkhoff de echte verlichtingsdenkers en passant door de stront en onderstreept hiermee dat het liberalisme in onze tijd niets meer met vrijheid en grondrechten te maken heeft, maar alles met het verstevigen van de dictatuur van het kapitaal. Nu weten we ook waarom de racist Stef Blok kon aanblijven als minister en VVD-lid: kennelijk worden diens racistische opvattingen inmiddels in de hele VVD gedeeld.

Jeroen van der Starre in Klaas Dijkhoff pleit voor apartheidswetgeving (Socialisme.nu)


 1. Condor # 1 
  3 maanden geleden

  In shock heb ik het voorstel van de VVD in de persoon van Dijkhoff op politiek 24 vandaag gezien en gehoord.
  Dacht eerst dat ik hallicuneerde en het verkeerd verstaan en begrepen had.

  Heb in de politiek al zoveel onzin horen uitkramen en de meest krankzinnige wetten, moties, en voorstellen zien langskomen, dacht dat ik wel wat gewend was.

  Ik woon op bijna zeker in een wijk die als “getto” bestempeld wordt.
  Ben nog nooit met justitie in aanraking geweest, heb ook nog nooit een strafblad gehad.
  Ben van onbesproken gedrag.

  Dus als ik het goed begrijp dan kan het zomaar gebeuren dat als ik door rood fiets ik een boete kan krijgen van 180 euro ipv de normale 90 euro. Een verdubbeling.

  Met als enige geldige reden de postcode waarin ik woon?

  Postcoderacisme wordt wat mij betreft het woord van 2018 in de Nederlandse taal.

  Ik maak me trouwens ook steeds meer zorgen over de geestelijke en morele gesteldheid van ons parlement.

  Condor

 2. nexus m. # 2 
  3 maanden geleden

  Persoonlijk ben ik er nog steeds van de voorstellen van Dijkhoff uiterst geschrokken omdat ze linea recta op de traditie van de Duitse nazi’s ingaan die bezig waren de Derde Reich in Europe te stichten met alle gevolgen dat we reeds kennen. In Nuremberg werd beloofd dat het zal niet meer voorkomen, is het nazi-streven in Europa vervolgens sterker gebleken dan de gemaakte beloftes.

  Dat de Denen thans in de eerste rij voor het heropbouw van de Derde Reich zouden lopen, is voor mij geen goedpratertje voor het extreem-rechtse streven van Dijkhoff. Overigens begrijpen de denkende mensen dat waar Dijkhoff blijkens zijn uitspraken naar streeft, is in wezen een militaire bewind die de mensen rechten volledig zal doorstrepen.
  Het zou het eindstation van het neoliberalisme zijn.

 3. Kadoendra # 3 
  2 maanden geleden

  Klaas, standrecht voor VVD witte boorden criminelen zoals Henry Keizer Macht pas echt Frei!

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*