De aanleiding is een berichtje in De Stentor van vandaag, namelijk Werkmakelaar-Oost verdiende ten onrechte aan bijstandsgerechtigden. Bijstandsgerechtigden ontving Werkmakelaar-Oost door een intensieve samenwerking met Werktalent Deventer. Nog verder spitten bracht me al snel bij Konnected, de nieuwe naam van de voormalige Sociale Werkplaats Sallcon. Zoals jij ook wel weet, blinken de voormalige Sociale Werkplaatsen uit in het geld verdienen over de rug van bijstandsgerechtigden en arbeidsgehandicapten middels de meest dubieuze constructies, bijvoorbeeld Flextensie. Mijn interesse was gewekt, zeker met in het achterhoofd de zaak Alescon. Konnected publiceert gelukkig op haar website ook haar jaarverslagen. En daar ging een wereld voor mij open. Tony’s Chocolonely en Konnected gaan een samenwerking aan op het vlak sociaal ondernemen. Geen vreemde zaak voor een fairtrade onderneming. Verder scrollend vond ik een volgende vermelding: Transportbedrijf Müller heeft 219.000 doosjes Tony’s Chocolonely Paaseitjes Assorti Fairtrade in laten pakken door mensen in te lenen van Konnected of via een van haar partners, bijvoorbeeld Werkmakelaar-Oost. Een tweede mogelijkheid is dat de eitjes intern ingepakt zijn, het werk dus uitbesteed. En daar komt Tony’s Chocolonely op glad ijs. Intern zou betekenen door mensen met behoud van uitkering, immers Jetta Klijnsma heeft ervoor gezorgd dat arbeidsgehandicapten zijn vervangen door bijstandsgerechtigden die met behoud van uitkering aan hun participatieplicht mogen voldoen binnen de Sociale Werkplaatsen. Ingeleend via een van de vele partners is eveneens een probleem. Het artikel in De Stentor bewijst maar weer eens dat de arbeiders onderbetaald worden via de meest bizarre constructies. Het inpakken van paaseitjes is echter normaal werk dat normaal beloond dient te worden.

Watapatja in Briefje aan Teun van de Keuken (Batavirus)


 1. Mark # 1 
  7 maanden geleden

  Toney’ Chocoloney heeft dat vaker gedaan ook bij ijmondwerkt in ijmuiden.
  Een jaar terug repen inpakken voor hun klanten door mensen met een uitkering en mensen met een beperking.
  Wat heb ik een zooi repen daar gebroken haha.
  Heb nu gelukkig weer werk mensen met een uitkering laat je niet gek maken door ijmondwerkt en andere bedrijven ga er tegen in heb ik ook gedaan en ik hoefde niet meer te komen bij ijmond werkt.
  Weg met die mafia bedrijven.

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*