Nationaal Comité 4 en 5 mei interviewt Thierry Baudet voor “Vrijheidsboek” en noemt hem “inspirerend” – normalisering van fascisme uit onverwachte hoek

Geachte mevrouw G. Verbeet, voorzitter van het Comité, Geachte heer Dallinga en mevrouw Captain, auteurs van het ”Vrijheidsboek”. Er zijn momenten waarop je steil achteroverslaat van wat je aan normalisering op het gebied van racisme, xenofobie en andere vormen van uitsluiting ziet in ”talkshows” op tv, leest in de media en via andere bronnen. Maar wat u als 4 en 5 mei Comité hebt gepresteerd met uw publicatie van het zogenaamde ”Vrijheidsboek”, slaat echt alles en beschouw ik dan ook als een absoluut moreel dieptepunt voor vrijheidslievende mensen en een ”hoogtepunt” voor diegenen die haat, racisme en xenofobie aanwakkeren. Hoe haalt u het in uw hoofd, waarde bestuursleden/auteurs van dit ”Vrijheidsboek”, om niet alleen Thierry Baudet ”inspirerend” te noemen (in uw kopje ”Achtergrond” op uw website refereert u immers aan uw interview met 14 ”inspirerende” Nederlanders, waaronder Thierry Baudet), maar hem ook een plaats in uw ”Vrijheidsboek” te bieden en een stukje van hem (ik weet niet of dat zo in uw “Vrijheidsboek” staat, maar in ieder geval wel op uw website!) op uw website te plaatsen, alsof hij een reguliere politicus is? Bent u wel het echte 4 en 5 mei Comité of hebben (hier kwaadaardige) aliens uw plaats ingenomen? Ik neem aan dat u toch op de hoogte moet zijn van het gedachtegoed van Baudet, waardoor het nog onbegrijpelijker is, dat hij in uw “Vrijheidsboek” een plaatsje krijgt. Maar ik wil uw geheugen nog wel even opfrissen. Enkele uitspraken van Baudet: “Ik wil graag dat Europa dominant blank en cultureel blijft zoals het is” en ”Ik wil niet dat Europa afrikaniseert”. Baudet over de ”homeopathische verdunning van de Nederlandse bevolking”. Ik citeer hem: ”Het fundamentele gebrek aan zelfvertrouwen dat wij hebben in onze cultuur, die zelfhaat… de Nederlandse bevolking homeopathisch te verdunnen met alle volkeren van de wereld, doordat we… er nooit meer een Nederlander zal bestaan, zodat wie wij zijn niet meer gestalte… heeft allemaal één oorzaak en die oorzaak is onze cultuur van zelfhaat.” Deze uitspraken zijn, moet ik dat nog zeggen, onversneden klassiek racisme, het ”blank” willen houden van Europa, de afkeer van andere (hier Afrikaanse) culturen, de weerzin tegen ”vermenging” van volkeren, opgemerkt in de ”homeopathische verdunning van de Nederlandse bevolking”.

Astrid Essed in Nationaal Comité 4 en 5 mei interviewt Thierry Baudet voor “Vrijheidsboek” en noemt hem “inspirerend” – normalisering van fascisme uit onverwachte hoek (Astrid Essed)