Posters tegen de demonstraties van Nederland in Verzet, Baudet en Voorpost

Een poster tegen Nederland in Verzet. Het waarschuwt demonstranten om niet met deze groep samen te werken.

Nederland in Verzet is een extreemrechtse groep die de dragende kracht is achter de grote demonstraties tegen de coronamaatregelen. De groep schuwt: geweld niet: leider Michel Reijinga zegt te streven naar het type actie waarbij 'kinderen en de oudjes' maar beter thuis kunnen blijven. Nederland in Verzet steunde de extreem-rechtse Belgische terrorist Jurgen Conings en de bedreiging van Sigrid Kaag in januari 2022. De actiegroep heet nauwe banden met de neofaschistische partij Forum voor Democratie, die tijdens de demonstraties zeer duidelijk aanwezig is met podium, partijleiders, vrijwilligers en vlaggen -- Reijinga heeft al verschillende keren op het FvD-podium gesproken. Het extreemrechtse karakter van Nederland in Verzet is ook te zien op social media kanalen. Hierop plaatst de groep allerlei racistische, antisemitische, pro-FvD en complottheoretische berichten.

Hier wil je toch niet mee samenwerken?
Een poster tegen Forum voor Democratie. Het waarschuwt demonstranten om niet met deze groep samen te werken.

Forum voor Democratie is een neofascistische partij die geleid wordt door de Nederlandse fascist Thierry Baudet. De partij en de beweging er omheen hangen de nieuw rechtse ideologie aan; deze stroming is direct geinspireerd door het fscisme van voor de Tweede Wereldoorlog. Complottheorieen, intimidatie en fysiek geweld staan centraal. Sinds het uitbreken van de pandemie probeert FvD tot wanhoop gedreven mensen voor zich te winnen. Door middel van het verkondigen van complottheorieeen probeert het de achterban te vergroten en te veranderen in een gewelddadige beweging. De partij gebruikt ultra-nationalistische, discriminerende en antiwetenschappelijke leugens om verwarring te zaaien, verzonnen vijandsbeelden te creeren en geweld tegen politieke tegenstanders goed te praten. FvD rekent vele groepen als vijand, waaronder feministen, antiracisten, migranten, mensen van kleur, vluchtelingen, klimaatactivisten, linkse groepen en individuen, joden, moslims, LHBTQIA+'ers, wetenschappers, vakbondslieden en journalisten. FvD wil elke vorm van democratie vernietigen en mensen die anders denken dan zij met terreur het zwijgen opleggen: dit blijkt uit het feit dat de partij al tijdenlang belooft haar vijanden door 'tribunalen' terecht te stellen.

Hier wil je toch niet bij aansluiten?
Een poster tegen Voorpost. Het waarschuwt demonstranten om niet met deze groep samen te werken.

Voorpost, een fascistische Vlaams-Nederlandse actiegroep, sluit steevast aan bij demonstraties tegen de coronamaatregelen. Voorposters zijn tijdens protesten te herkennen aan de orangje-wit-blauwe prinsenvlag en roepen andere deelnemers op om deze ook te voeren. De vlag werd in de jaren '30 en '40 gevoerd door de NSB. Het fascistische karakter van Voorpost blijkt ook uit hun acties. De organisatie zet zich in voor een 'heelnederlands' ideaal; volgens Voorpost is er in Nederland en Vlaanderen alleen ruimte voor wite, 'etnische Nederlanders'. Voorpost strijdt voor behoud van blackface, demonstreert tegen moslims en transgender mensen, zet zich in voor eerherstel van nazicollaborateurs en maakt jacht op vluchtelingen tijdens zogenaamde duinpatrouilles.

Hier wil je toch niet voor aangezien worden?
Een anti-fascistische poster. Een vastberaden vrouw in een rode jurk wuift een vlag. Bijschrift: Stop! Je loopt met fascisten!