Speech van Kno’Ledge Cesare bij de Keti Koti-herdenkingsloop

Witte suprematie is knellend. Het gaat zelfs zover dat veel zwarte mensen hun huid bleken tot zij eruit zien als ruimtewezens. Zij vergeten wie zij zijn, zij zetten een masker op wanneer een witte persoon in de buurt is. Ik hoor niet bij die categorie. Ik wil niet wit zijn, noch wil ik gelijkheid. Ik wil gelijke kansen. Dan bepaal ik wel of ik een huis wil kopen net als jij, of ik bij de redactie wil werken waar jij werkt, of mijn kind bij jouw kind op school gaat of niet. Vrijheid is dat ik bepaal hoe ik mijn leven invul en dat ik anderen dat niet voor mij laat bepalen. Ik wil niet gelijk aan je zijn. Ik wil zo ver mogelijk van je af staan. Om te kunnen bereiken wat jij hebt bereikt, moet ik in staat zijn om andere rassen te onderdrukken of tot slaaf te maken, moet ik het normaal vinden om de positie van vrouwen te negeren, inclusief de positie van mijn eigen vrouw en dochter, moet ik de lucht vervuilen en de natuur kapot maken. Allemaal onder het mom van vooruitgang. U ziet: mijn hart is niet sterk genoeg om zulke misdaden te plegen, en te bagatelliseren. Ik zou niet weten hoe ik ermee moet leven, ik zou niet weten hoe snel ik mezelf van kant moet maken. Noem mij dan maar een lafaard, emotioneel, zwak of niet fit genoeg voor de handelsgeest. Ik noem het menselijk.

Kno’Ledge Cesare in Vaders en moeders i.p.v. activisten (Soul Rebel Movement)

Ook op video: