Steun de strijd tegen blackface en onderteken de lokale KOZP-petities “Geen publiek geld naar Zwarte Piet”!

In samenwerking met DeGoedeZaak heeft Kick Out Zwarte Piet (KOZP) onlangs de petitie-actie “Geen publiek geld naar Zwarte Piet” gelanceerd. Deze landelijke campagne bestaat uit 351 lokale petities om gemeenten ertoe te bewegen om geen publiek geld meer uit te geven aan Sinterklaasintochten met de racistische karikatuur Zwarte Piet. De #DefundZwartePiet-actie valt in het kader van 10 jaar Zwarte Piet Is Racisme-campagne. Steun de strijd tegen blackface en onderteken een of meerdere lokale petities naar keuze.

Uit de oproeptekst van KOZP: “Nu Nederlandse scholen, bedrijven en steeds meer gemeenten kiezen voor een racismevrije Sinterklaasintocht, is het moment aangebroken voor nog veel meer gemeenten om de volgende stap te zetten. Vraag jouw gemeente om geen publiek geld meer te geven aan een intocht met Zwarte Piet!

Met deze actie doen we een dringend beroep op gemeenten om de racistische figuur Zwarte Piet niet langer te subsidiëren noch te faciliteren. Met deze stap bespoedigen we samen de ingeslagen richting naar een racismevrij Sinterklaasfeest voor de toekomst. Daarnaast willen we hiermee beleidsmatig vastleggen dat blackface op geen enkele wijze gesteund wordt door de gemeente; niet alleen bij de intocht, maar overal in onze steden en dorpen, wijken en verenigingen.

Overtuig jouw eigen gemeente – zoek hier op jouw gemeente en teken de petitie! Is jouw gemeente al Zwarte Piet-vrij? Dan kun je nog steeds meedoen door je aan te sluiten bij de oproep om ervoor te zorgen dat er in het hele land geen publiek geld naar Zwarte Piet gaat!”

Harry Westerink