Sylvana Simons uitgejouwd om kritiek op Zwarte Piet

Een beetje naar LULverhalen en slap geouwehoer luisteren, daar was het het publiek van LULverhalen om te doen. Toen presentatrice Sylvana Simons bij de eerste aflevering ervan het podium betrad en over Zwarte Piet begon, kreeg ze flink wat tegengas. Simons werd naar eigen schrijven uitgejouwd en uitgescholden. Uiteindelijk liepen er zelfs mensen weg. Dat heeft ertoe geleid dat Simons nu gedwongen afscheid moet nemen van het gezelschap. Simons schreef na haar eerste deelname: “Mijn eerste deelname aan De LULverhalen en ik kan met recht zeggen: legendarisch. Het begon vredig. Maar toen begon ik over Zwarte Piet… Ik ben uitgejouwd, uitgescholden en er zijn mensen boos weggelopen. Toen stond er een meisje van 12 op. Ze was erg geëmotioneerd en sprak de zaal toe: ‘Ik vind het gemeen hoe jullie tegen haar doen. Ik heb t feest ook zonder zwarte pieten gevierd en altijd van genoten. Ik snap niet dat het zo lang duurt voordat jullie dat inzien!!’ Nicky. Met je mooie blonde haren. Wat ben ik trots op jou. Dat je durfde op te staan voor wat je weet dat goed is. In een zaal vol mensen die hun hakken in t zand hadden. Jij hebt mij hoop gegeven voor de toekomst; je was de jongste in de zaal en de moedigste!”

In Sylvana Simons uit LULverhalen geschopt om Zwarte Piet (Joop.nl)