Vraag ook cabaretier Rob Scheepers om niet samen met Dijkhoff grappen te gaan maken ten koste van vluchtelingen

Rob Scheepers
Rob Scheepers

Op maandag 25 juni houdt de VVD in Veldhoven een avond met aanvoerder Klaas Dijkhoff en cabaretier Rob Scheepers. Onderwerp: vluchtelingen. Dat wordt dus lollig doen over een hoogst ongrappig onderwerp: de steeds verdere uitsluiting van kwetsbare mensen.

We roepen iedereen op om deze onsmakelijke voorstelling te begeleiden met protest. We willen ook dat Rob Scheepers afziet van medewerking. Zelf noemt hij zich “absoluut geen spreekbuis van de VVD”, maar het is wel de VVD wiens avond hij opluistert, en het is het asociale VVD-beleid tegen vluchtelingen dat hij daarmee van een glans van grappigheid voorziet. Dat is medeplichtigheid. Echte cabaretiers zetten de macht te kakken en trappen niet naar beneden.

We vragen jullie daarom om hem in duidelijke bewoordingen, zonder te schelden maar ook zonder een blad voor de mond te nemen, te vragen om zijn medewerking aan de avond op te zeggen.

Dat kan via meerdere kanalen. Op zijn website staat een contactformulier, en hij is ook te bereiken via Facebook en Twitter (met hashtag: #vluchtelingenwelkomdevvdniet).

Nogmaals, scheld de man niet de huid vol, maar vertel hem met klem dat medewerking aan deze VVD-show niet wordt gewaardeerd en een vorm van medeplichtigheid aan VVD-beleid tegen vluchtelingen inhoudt. Veel plezier, en we hopen dat jullie ook maandag komen meedoen aan de actie in Veldhoven: van 19:00 tot 21:00 uur bij restaurant D’n Burgemister, Meiveld 3a.

Doorbraak