Wat schrijft rechts?

Jalta--redacteur Annabel Nanninga noemde de vluchtelingen die massaal verdrinken in de Middellandse Zee "dobbernegers".
Jalta–redacteur Annabel Nanninga noemde de vluchtelingen die massaal verdrinken in de Middellandse Zee “dobbernegers”.

In de publicaties van Hitler-wannabees, rechts-populistisch gespuis en christenzeloten komt hun ware aard naar boven. Haat tegen Joden, niet-westerse migranten en afvalligen voert de boventoon. Daarbij geven de publicaties een aardig kijkje in het verknipte leven van deze snuiters: krankjorume ideeën zijn aan de orde van de dag.

In Revolte, blad van Voorpost Vlaanderen en Nederland, staat een verslag van de betoging “JA voor Vlaanderen” in Brussel. Die was georganiseerd door allerhande meer en minder bruine Vlaamse nationalisten en soortgelijke bondgenoten uit Schotland, Zuid-Tirol, Baskenland en vooral Catalonië. De organisatoren hoopten op een hoge opkomst, en waren geïnspireerd door de massale nationalistische betogingen in Catalonië. Een kleine tweeduizend rechtse Catalanen had zich al aangemeld om ook naar Brussel te komen, om de eis voor “zelfbeschikking” kracht bij te zetten. Maar een zelfbevlekking werd het allerminst! Daar waar de organisatoren gehoopt hadden op minimaal tienduizend demonstranten, kwamen er slechts drieduizend opdagen, waarvan een groot deel Catalanen. De redacteur van Revolte “schaamt” zich over dit “resultaat” en spreekt van een “gemiste kans”: “Waar waren al die Vlamingen die met bewondering naar de manifestaties van de Catalanen opgekeken hadden?”

In Revolte wordt voorts de ontwikkelingsorganisatie Oxfam afgefakkeld. Oxfam staat vooral bekend om haar wereldwinkels en internationale strijd tegen honger. De voorzitter van de Belgische tak, Guido van Hecken, is volgens Voorpost een “terrorist”. Wat heeft deze man van de o zo brave organisatie gedaan om dit predicaat te verdienen? Volgens de bruinhemden van Voorpost zou Van Hecken dertig jaar geleden betrokken zijn geweest bij een “terreuraanslag” in Zuid-Afrika tegen het Zuid-Afrikaanse apartheidsbewind. De schobbejak zou ook wapens en geld geleverd hebben aan het ANC van Nelson Mandela. En dan ben je een “terrorist”, in de ogen van Voorpost dan. Laat duizend terroristen bloeien!

In de Stamtafel Courant, lijfblad van pietepeuterig extreem-rechts in Nederland, wordt nog steeds getreurd om de vrijlating van Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. Ondanks dat hoofdredacteur René van Gool een pleurishekel heeft aan het “insect” en de “minkukel” Volkert, is hij tegen een “klopjacht” op hem. “Die energie kunnen we beter steken in het bouwen aan een betere beweging.” Maar als Van Gool Volkert bij een “oliebollenkraam” tegen zou komen, dan zou hij “gorgelen en hem midden in zijn gezicht spugen”. Ik adviseer Van Gool dan wel, gezien zijn geringe lengte, om een huishoudtrapje mee te nemen. Anders komt die fluim nooit aan.

PVV-chef Geert Wilders blijft ook schrijven. Hij doet dat vooral op Twitter waar hij in korte breinscheten het hongerige journaille op de wenken weet te bedienen. Een korte bloemlezing uit de intellectuele hoogstandjes van de beste man, slechts van de laatste weken: “Zwarte Piet moet blijven!”, “linkse multiculdrammers”, “Zwarte Piet moet zwart blijven”, “waar is de poes van Fleur Agema!”, “ziekelijk”, “schandelijk”, “knettergek”, “schandalig”, “wanvertoning”, “onacceptabel”, “totaal onacceptabel”, “grenzen dicht!!”, “genoeg is genoeg”, “we zijn geen Arabisch land!”, “islamitisch barbarisme”, “ongelooflijke domkop”, “opgeruimd staat netjes”, “no way!”, “kabinet is knettergek”, “no more islam” en “veel dommer bestaat niet”. Inderdaad, Wilders. Veel. Dommer. Bestaat. Niet.

In het tijdschrift van de nazistische Nederlandse Volks-Unie (NVU), Wij Europa, stelt de “kringleider Limburg” zich voor. Het gaat blijkbaar om ene Mark Tilburgs. Hij heeft als hobby’s vissen, hengelen en aquaria. Nu wil ik niemand een hobby ontzeggen, maar het is opvallend hoeveel nazi’s dit type hobby’s hebben. Misschien zit er dan toch iets in hun genen? Maar goed, ik dwaal af. Interessanter in Wij Europa is dat voorzitter Constant Kusters aangeeft dat zijn Partei “informeel contact houdt met een aantal prominente PVV-ers”. Die zouden “graag zien dat de NVU opgaat in de PVV en dat Wilders afstand neemt van zijn zionistische gekwijl”. Kusters helpt meteen “iedereen uit de droom”: “De NVU blijft gewoon de NVU!”. Zijn partij “zal de PVV overleven” en zal in de toekomst electoraal gezien “prachtige hoogtes” gaan bereiken. Dream on, Kusters!

In de nieuwsbrief van Stichting Taalverdediging wordt het woord “douane” gehekeld. Het zou namelijk oorspronkelijk een Perzisch woord zijn, dat via het Arabisch, Latijn, oud-Italiaans en Frans in Nederland is beland. Het woord, kortom, kent naar de smaak van Taalverdediging teveel vreemde herkomsten en dat mag niet van de mag-nieters. Taalverdediging vindt dan ook dat de Douane op Schiphol omgedoopt moet worden tot “Toldienst”, of beter “Rijkstoldienst”. Wat ook nog net aan zou mogen, is het vernederlandste “Doeane”, zoals het in het Afrikaans gebruikt wordt. Zo zou het woord als het ware witgewassen kunnen worden. Onlangs schijnt Schiphol het woord “Douane” eigenhandig veranderd te hebben in de Engelse benaming “Customs”. En dat mag natuurlijk ook niet. “Zo raken we van de regen in de drup”, aldus de taalneuroten. Hoe de 52.600.000 internationale reizigers die jaarlijks via Schiphol vliegen over deze majeure kwestie denken, zal Taalverdediging een biet wezen. Fuck them!

In de categorie “idiote extreem-rechtse partijen” valt steevast de afdeling PVV Almere. Daar trommelen de wannabee fascisten van de PVV zich op de borst, omdat zij na jaren raadswerk eindelijk een punt hebben binnengesleept. Op aandringen van de partij worden er nu door het college namelijk “echt concrete maatregelen genomen tegen de waterplantenoverlast” in de gemeente. Die waterplanten raken soms knel in de schroeven van pleziervaartuigen, en dat is niet goed voor het toerisme, aldus de lokale PVV. Net als alle moslims dienen alle waterplanten zich subiet uit de gemeente Almere terug te trekken. Om dat laatste te bewerkstelligen gaat er nu een zogenaamde “maaiboot” aan het werk om aan deze afschuwelijke misstanden voor eens en altijd een eind te maken. De PVV Den Haag kan er trouwens ook wat van. Daar is men nu weer eens woedend, dan weer eens ziedend afgewisseld met boos, omdat er een godvergeten “islamsculptuur” naast het stadhuis is gezet. Dat maakt deel uit van een beeldenroute en laat in dit specifieke geval twee moderne moslima’s zien die een tablet in de hand hebben. Ik snap er ook niet veel van, ben geen kunstkenner, maar de PVV is in ieder geval tegen dit “gedrocht” en deze “islampropaganda”, en eist dat het beeld verwijderd wordt. Gekker moet het niet worden! Nog even en de PVV eist dat er enkel nog maar standbeelden-Stalin-stijl neergezet worden van de eigen Grote Blonde Leider.

Nederland kent weer een nieuwe rechtse website, Jalta geheten. Het webmagazine is opgezet door de ultra-conservatieve Joshua Livestro, en kent columnisten zoals de rechtse VVD-mastodont Frits Bolkestein en Wilders’ voormalige rechterhand Bart-Jan Spruyt. Annabel Nanninga van de haat-site Geenstijl is één van de redacteuren. Zij is vooral bekend om haar dom-rechtse artikelen waarin ze bijvoorbeeld de verdrinkende vluchtelingen in de Middellandse Zee omschrijft als “dobbernegers”. Op Jalta gaat ze tekeer tegen moslims, hoe kan het ook anders. Die zouden verantwoordelijk zijn voor de meerderheid van het antisemitisme in Nederland en daarmee bijna impliciet ook voor de westerse “Endlösung der Judenfrage”. Daarentegen hebben de moslims volgens Nanninga “weinig te duchten van hun niet-islamitische medemens”. Van structurele bedreiging of discriminatie van moslims zou volgens Nanninga, die naar verluidt onder een steen leeft, geen énkele sprake zijn. Bizar genoeg plaatst ze in haar artikel wel een link naar een lijst met daarop tientallen voorvallen waarbij moskeeën in Nederland in de fik werden gezet of werden beklad door racisten. Maar Nanninga beseft gewoonweg niet dat dit haar claim compleet onderuit haalt. Op Jalta zijn nu nog slechts enkele artikelen te lezen, als een soort opwarmertje. Alleen rechtse totaal-malloten die donateur willen worden, zullen toegang tot alle artikelen achter een betaalmuur krijgen. Ik word maar geen donateur. Ik ben dan ook geen totaal-malloot, althans, geen rechtse.

Gerrit de Wit