10 december: discussie over democratie in de vakbond – alle macht aan de leden?

Organize!
Op vrijdag 10 december organiseren Grenzeloos en Doorbraak een vierde discussiebijeenkomst in de reeks over links en de vakbonden. Plaats: IIRE, Lombokstraat 40 in Amsterdam. Aanvang: 19:30 uur, voor de toegang vragen we een bijdrage naar draagkracht van ongeveer 5 euro.

Na jaren van afnemende vakbondskracht is de FNV nu volop in beweging. Maar wie gaat eigenlijk over de koers van de vakbeweging? Is de vakbond democratisch genoeg? Wie vertegenwoordigt wie eigenlijk?

Het komende jaar staan vragen over democratie binnen de vakbond op de agenda van zowel FNV Bondgenoten als van de Abvakabo FNV. En met een naderend ongedeelde FNV zullen deze lang actueel blijven.

Wat is er voor nodig om de vakbondsdemocratie tot bloei te laten komen? Wat voor structuren stimuleren deelname en meningsvorming en hoe faciliteren we mensen om goed voorbereid mee te kunnen beslissen? Hoe zorgen we dat de koers van de vakbond wordt bepaald door de leden?

Deze vragen willen we bespreken in een bont gezelschap dat democratie binnen de vakbeweging een warm hart toe draagt en daar een bijdrage aan wil leveren.

Met inleidingen van:
Ron Meyer, bestuurder schoonmaak, FNV Bondgenoten
Lot van Baaren, hoofdbestuur Abvakabo FNV, redactie Grenzeloos.

Wil je vooraf mee-eten? Dat kan vanaf 18:30 uur. Geef je van te voren op bij: winkel@grenzeloos.org.