10 september, Den Haag: vrijheid voor kameraad Said

Said.
Said.

Op donderdag 10 september is er een protest tegen de arrestatie en veroordeling van Said wegens zijn deelname aan een demonstratie na de moord op Mitch Hendriquez door de Haagse politie.

Donderdag 10 september
Vanaf 12:30 uur
Bij de rechtbank Den Haag
Prins Clauslaan 60, Den Haag

De organisatoren schrijven over het protest: “De zaak is besloten, dat betekent dat niemand aanwezig kan zijn in de rechtszaal. Na afloop zullen we te horen krijgen wat de uitspraak is geweest. Mocht Said vrijgelaten worden, dan zullen we hem ophalen in de PI. Mocht Saids voorarrest niet opgeheven worden, dan zullen we ons eisen nogmaals duidelijk naar voren brengen. Voor verder programma horen jullie spoedig van ons.”

En over de achtergrond schrijven ze: “Op maandagochtend 20 juli is Said door de politie ontvoerd uit zijn eigen huis, omdat hij aanwezig was tijdens een demonstratie in Den Haag. Hij demonstreerde net als honderden anderen voor gerechtigheid, streed tegen racisme en etnische profileren. Said is veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf, waarvan 2 voorwaardelijk. Zijn zaak komt op donderdag 10 september voor in de rechtbank te Den Haag. Het is dan ook belangrijk om solidair te zijn met Said en daarom roepen wij jullie allen op om op donderdag aanwezig te zijn. We zullen dan horen of zijn voorarrest wordt opgeheven of niet. Terwijl de agenten die Mitch Hendriquez vermoordden vrij rondlopen, is de politie de afgelopen maand bezig met razzia’s om zo veel mogelijk mensen die bij de opstand in de Schilderswijk aanwezig waren op te pakken. Op deze manier proberen zij het protest tegen geweld en racisme bij de politie de mond te snoeren. Said heeft de hoogste straf gekregen om hem als voorbeeld neer te zetten. Op deze manier willen ze activisten de mond te snoeren. En daarom is jouw aanwezigheid zeer belangrijk. Steun Said!! Kom op donderdag 10 september naar de rechtbank in Den Haag!!”

Eric Krebbers

Banner.
Banner.