17 januari, Hoorn: bijeenkomst over slavernijverleden en alledaags racisme

Op 17 januari organiseert de actiegroep We Promise in samenwerking met Zwart Manifest en de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR) een “townhall meeting” in Hoorn. Deze bijeenkomst hangt samen met de strijd voor dekolonisering in deze stad, naar aanleiding van een onderzoeksrapport over het slavernijverleden van Hoorn. We Promise heeft het initiatief genomen tot de oprichting van de Werkgroep Slavernijverleden Hoorn, waar ook Doorbraak-activisten aan meedoen.

Uit de oproeptekst: “Wij willen jullie van harte uitnodigen om met ons in gesprek te gaan over cruciale onderwerpen zoals excuses voor het slavernijverleden van Hoorn, het standbeeld van J.P. Coen en alledaags racisme. Deze bijeenkomst heeft als doel om een duidelijk beeld te krijgen van wat er op dit gebied speelt binnen de gemeenschap van Hoorn.

Woensdag 17 januari
Van 19:00 tot 21:30 uur (inloop: 18:45 uur)
Restaurant The Saint
Grote Kerk 33, Hoorn
Facebook
Aanmelden verplicht

Tijdens deze townhall meeting zullen we niet alleen spreken met experts, waaronder de Nationaal Coördinator Discriminatie en Racisme (NCDR) en een vertegenwoordiger van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NINSEE), maar willen we vooral luisteren naar wat er leeft binnen de gemeenschappen en wat er nodig is voor een gelijkwaardige maatschappij in Hoorn waar iedereen zich gehoord voelt. Het doel is om gezamenlijk op te trekken tegen discriminatie en racisme.

Kom dus langs en laat je stem horen! Jouw mening en ervaringen zijn waardevol en dragen bij aan het vormgeven van een gemeenschap waarin iedereen zich thuis voelt. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent, zodat we de avond gezamenlijk kunnen starten om 19:00 uur. De bijeenkomst zal plaatsvinden tot ongeveer 21:30 uur.”

Harry Westerink