21 maart, Den Haag: Talkshow over institutioneel racisme

Logo.
Logo.

Op 21 maart, internationale dag tegen racisme, vindt in het kader van het Movies that matter-festival in Den Haag de talkshow “Colours” plaats. De bijeenkomst gaat onder meer over etnische profilering door de politie en racisme op de arbeidsmarkt, met film, debat, video en spoken word.

Talkshow
Vrijdag 21 maart, vanaf 20:30 uur
Theater aan het Spui
Spui 187, Den Haag
Entree: gratis

Uit de oproep: “Is politiediscriminatie een structureel probleem of gaat het om incidenten? Hoe komt het dat de positie van niet-westerse allochtonen op de arbeidsmarkt schrikbarend veel slechter is dan die van autochtone Nederlanders? En hoe bevooroordeeld zijn we zelf eigenlijk?”

De presentatie van de talkshow is in handen van Anousha Nzume, die onlangs ook de aftrap presenteerde van de Kick Out Zwarte Piet-campagne. Als sprekers schuiven aan: PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch, onderzoeker Sinan Cankaya, Amnesty International-medewerker Gerbrig Klos, en Yasmina Haifi en Mohammed Ghay, leden van het Actiecomité Herstel van Vertrouwen dat de politie aanklaagt wegens racistische repressie. Verder met spoken word van Derek Otte & Gikkels, een korte video van Doetank & Subliem, en een workshop pitch van Sinan Cankaya, Dionne Abdoelhafiezkhan (IZI Solutions) en Doetank.

Harry Westerink