22 september, Athene: discussie met Doorbraak-activisten over strijd tegen dwangarbeid

Logo van Skya.
Logo van SKYA.

Donderdag organiseert de Griekse organisatie SKYA in samenwerking met Doorbraak in Athene een discussiebijeenkomst over klassenstrijd en in het bijzonder de strijd tegen dwangarbeid in Nederland (zie het affiche hieronder). In oktober komen activisten van SKYA op hun beurt in Nederland praten over hun ervaringen met vluchtelingenstrijd en anti-fascisme (op een bijeenkomst in Nijmegen) en met dwangarbeid (in Amsterdam). Binnenkort meer over die bijeenkomsten en over de strijd van SKYA. Doorbraak organiseerde eerder bijeenkomsten met activisten tegen dwangarbeid uit Frankrijk (2012), Duitsland (2013) en Groot-Brittannië (2014).

Doorbraak organiseert met SKYA twee bijeenkomsten in Nederland.

Op zondagmiddag 23 oktober is er in Nijmegen een bijeenkomst over anti-fascisme en vluchtelingenstrijd in Griekenland. En op donderdagavond 27 oktober gaat het in Amsterdam over de strijd tegen bezuinigingen en dwangarbeid in Griekenland.

Op 22 september spraken Doorbraak-activisten op een SKYA-bijeenkomst in Athene over strijd tegen dwangarbeid in Nederland. Hun verhaal kun je teruglezen in het Engels en het Grieks.

Over de ideeën en strijd van SKYA lees je onder meer in de vertalingen
“Waarom de Griekse organisatie SKYA actie voert tegen dwangarbeid”
“In Griekenland wordt dwangarbeid opgelegd door de linkse regeringspartij SYRIZA”
SKYA: workfare en dwangarbeid zijn vooral ook wapens tegen werkweigering
SKYA over vormen van verzet tegen dwangarbeid
Wat kunnen we leren van het Griekse verzet tegen dwangarbeid?

Hieronder de vertaling van de tekst op het onderstaande affiche: Workfare: van bijstand naar dwangarbeid. Bijeenkomst en discussie met de organisatie Doorbraak. De herstructurering van de welvaartsstaat in Nederland, het opleggen van dwangarbeid aan baanloze mannen en vrouwen, en de klassenstrijd daartegen (en waarom dat ons hier ook aangaat). Donderdag 22 september, 19:00 uur, Autonome ‘Steki’ (slang woord, betekent iets als hang out), Z. Pigis en Isavron (op de kruising). Georganiseerd door: Assemblee voor het Verbinden van Strijden (SKYA).

Affiche van de bijeenkomst.
Affiche van de bijeenkomst.