23 oktober, Amsterdam: demonstratie van We Are Still Here tegen de schijnoplossing van de LVV

Onder het motto “Geen tijdelijke oplossingen, maar een permanente verblijfsvergunning!” organiseert het vluchtelingencollectief We Are Still Here op 23 oktober een demonstratie in Amsterdam. De actie richt zich tegen de tijdelijkheid en de schijnoplossing van de Landelijke Vreemdelingen Voorziening (LVV). De demonstratie voert langs een aantal locaties van de LVV en eindigt in het centrum van de stad. De vluchtelingen van We Are Still Here maakten eerder deel uit van de We Are Here-groep, die vanaf 2012 met tentenkamp- en kraakacties en via demonstraties hebben gestreden voor onderdak en een menswaardige toekomst.

Zaterdag 23 oktober
Vanaf 13:00 uur
Plein voor het Javaplantsoen, Amsterdam
Facebook

Uit de oproeptekst: “Wij zijn een groep ongedocumenteerde mensen die al tussen de 5 en 35 jaar in Amsterdam zijn. We noemen onszelf ‘We Are Still Here’, omdat een groot aantal van ons deel uitmaakte van de ‘Wij Zijn Hier’-groep. We vechten nog steeds voor echte oplossingen.

We wonen allemaal in een van de opvangplekken van de gemeente Amsterdam, onder het LVV-project. Dit is maar tijdelijk (maximaal 1,5 jaar) en onze tijd begint op te raken. We hebben veel stress en weten niet waar we heen moeten als dit programma en de opvang stopt. Bij aanvang werd ons beloofd dat dit programma daadwerkelijk aan nieuwe en echte oplossingen voor onze toekomst zou werken. Maar nu zien we dat er niets is veranderd en dat we geen enkele vooruitgang boeken. We zijn terug waar we anderhalf jaar geleden waren, gedwongen om een geïllegaliseerd leven op straat te leiden. Daarom komen wij in actie.

Zaterdag 23 oktober 2021 gaan we demonstreren in Amsterdam om ons recht op een echte oplossing op te eisen. Wij zijn Amsterdammers en wij hebben het recht om hier te zijn, om een volwaardig leven te leiden en een toekomst op te bouwen. We gaan de straat op, dit keer om te protesteren en niet om op straat te leven, om aandacht te vragen voor onze situatie. Doe mee en steun ons.

We hebben genoeg geleden, we zitten al te lang vast in een vicieuze cirkel. Het is tijd voor echte verbetering: permanente verblijfsvergunningen.”

Harry Westerink