24 maart, Leiden: panelgesprek slavernijverleden

“In 2017 publiceerden Gert Oostindie en Karwan Fatah-Black, beiden verbonden aan de Universiteit Leiden, het boek ‘Sporen van de slavernij in Leiden’. Aan de hand van dit boek is het initiatief Mapping Slavery in Leiden ontstaan. De initiatiefnemers willen markeringen plaatsen op plekken die verbonden zijn aan het slavernijverleden van de stad. De plaatsing van de markeringen is een van de aanleidingen voor dit evenement en om samen in gesprek te gaan over het slavernijverleden van zowel de stad als de universiteit zelf”, aldus de aankondiging.

“Tijdens het gesprek gaan diverse panelleden met elkaar in gesprek, waaronder Karwan Fatah-Black (Instituut voor Geschiedenis, Universiteit Leiden), Levi Ommen (student, Universiteit Leiden) en een van de initiatiefnemers van Mapping Slavery in Leiden Roberto Kwami (student en Afro Leiden). Wat betekent het zichtbaar maken van deze geschiedenis van de stad? Alle Leidenaren, en medewerkers en studenten van de universiteit zijn van harte welkom.

Dit evenement is tot stand gekomen door samenwerking tussen Mapping Slavery in Leiden, Afro Leiden, de gemeente Leiden en de Universiteit Leiden. De voertaal van het evenement is Nederlands ten behoeve van de toegankelijkheid van het evenement voor deelnemers uit de stad en de universitaire gemeenschap.”

Donderdag 24 maart
Van 16:00 tot 17:30 uur
Lipsius
Cleveringaplaats 1, Leiden
Aanmelden hier (verplicht, t/m 20 maart)

Eric Krebbers