27 november, Leiden: demonstratie tegen huisuitzettingen in de Stationsflat

Op 27 november organiseert de Bond Precaire Woonvormen (BPW) Leiden een demonstratie tegen dreigende huisuitzettingen van huurders die wonen in de Stationsflat tegenover station Leiden Centraal. Eerder voerde de BPW Leiden al actie in Den Haag, bij het kantoor van de verhuurder van de flat, Urban Interest.

Uit de oproeptekst: “Huurders zijn niet inwisselbaar, ook niet in de Stationsflat! Urban Interest en Van ‘t Hof Rijnland kiezen ervoor om elke twee jaar hun huurders uit te zetten om ze te vervangen voor nieuwe tijdelijke huurders. Dit allemaal omdat er op een onzeker moment in de toekomst sloop- en nieuwbouwplannen zijn voor het gebouw. Maar dat kan nog wel tien jaar duren. In plaats van de bewoners tot die tijd te laten zitten, worden ze elke twee jaar vervangen door nieuwe tijdelijke bewoners. Zo bouwen huurders geen rechten op en heeft Urban Interest alle lusten van continu inkomen en makkelijk opzegbare contracten, en blijven de bewoners achter met alle lasten van woononzekerheid, een nieuw huis en thuis moeten zoeken in een onmogelijke woningmarkt, en geen rechten.

Zondag 27 november
Vanaf 14:00 uur
Stationsplein, Leiden

Kom zondag 27 november demonstreren met en voor de bewoners van de Stationsflat! Stop de huisuitzettingen, geef bewoners een vast contract en laat hen zitten zo lang het gebouw staat! Huizen voor mensen, niet voor winst!”

Harry Westerink