30 november, Utrecht: aftrap FNV-campagne “Koopkracht en echte banen”

Meer koopkracht...
Meer koopkracht…

Op zaterdag 30 november lanceert de FNV haar nieuwe campagne “Koopkracht en echte banen”. Die is gericht tegen de nieuwste ronde bezuinigingen en de steeds groter wordende onzekerheid voor mensen met en zonder werk. De aftrap van de campagne vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de website van de campagne kun je je aanmelden voor de manifestatie en ook voor gratis busvervoer vanuit een aantal steden door het land. Aan het begin van de dag, om 11:00 uur, is er ook een bijeenkomst speciaal voor mensen in de bijstand, WSW en Wajong over dwangarbeid en de nieuwe Participatiewet. Doorbraak roept iedereen op om daar ook heen te gaan en plannen te smeden voor een verdere strijd tegen dwangarbeid.

Aftrap FNV-campagne
“Koopkracht en echte banen”
Zaterdag 30 november
10:00 – 15:30 uur
Jaarbeurs, Utrecht
(bij Centraal Station)

De FNV vindt dat dit kabinet verkeerd bezig is: “Bezuinigen is geen werk. De werkloosheid loopt op tot een onaanvaardbaar hoog niveau en de koopkracht daalt al jaren. Het kabinet erkent met het nieuwe begrotingspakket dat dit een groot probleem is en wil daar wat aan doen. Het kabinet benadrukt steeds dat de maatregelen er op gericht zijn om koopkracht te verbeteren en werkgelegenheid te creëren. Maar niets is minder waar. Want met dit kabinet daalt de koopkracht flink en stijgt de werkloosheid.” Volgens de FNV is de oplossing om te investeren in de economie en mensen weer normale loonsverhogingen te geven. “Zo krijgt iedereen weer vertrouwen, en komt de economie weer op gang!”

Het programma begint om 11:00 uur en tot 14:30 uur zijn er in de Jaarbeurs diverse toespraken en bijeenkomsten van de verschillende sectoren binnen de FNV. Om 14:30 uur vertrekt er een “Mars door Utrecht voor koopkracht en echte banen”, die eindigt om 15:30 uur.

Frodo Tromp