31 oktober, Amsterdam: bijeenkomst “Wat moet de FNV met racisme?”

Beetje rare titel van een eerdere bijeenkomst, want racisme werkt natuurlijk prima... voor witte mensen, getuige het witte privilege.
Beetje rare titel van een eerdere bijeenkomst, want racisme werkt natuurlijk prima… voor witte mensen, getuige het witte privilege.

“Wat moet de FNV met racisme?”, zo heet de bijeenkomst die op 31 oktober in Amsterdam wordt georganiseerd, met onder andere Anousha Nzume, Mitchell Esajas en Zakaria Boufangacha. Kom, luister en praat mee. De bijeenkomst valt in een reeks van FNV-bijeenkomsten over racisme.

Bijeenkomst
Dinsdag 31 oktober
Vanaf 19:00 uur
De Burcht
Henri Polaklaan 9
Amsterdam

Het volledige programma vind je op de flyer onderaan.

De eerste in deze hoognodige reeks van bijeenkomsten vond plaats op 10 december 2015 onder het motto “racisme werkt niet”. De sprekers waren toen Quinsy Gario, Arzu Aslan en Abulkasim al-Jaberi. Drie maanden later was de tweede bijeenkomst, met opnieuw al-Jaberi en Gario. Ze wasten de bond flink de oren. Gario liet zien dat er zo’n dertig jaar geleden bij de bond al algemene beloften werden gedaan tegen racisme op de arbeidsmarkt en in de bond zelf. Maar getuige deze bijeenkomstenreeks heeft dat niet heel veel resultaat gehad. Kort na de tweede bijeenkomst werd, naar verluidt, op verzoek van een aantal FNV-medewerkers besloten dat Zwarte Piet niet meer welkom was op het hoofdkantoor van de bond. Dat gaf hoop. En dat een FNV-propagandafilmpje met een Zwarte Piet-achtige karikatuur erin van het net werd gehaald ook. En een recent interview met Nzume in het FNV-magazine mocht er ook zijn. Toch is anti-racisme nog bepaald niet doorgedrongen in alle vezels van de bond, daarom is er op 31 oktober dus weer een bijeenkomst.

Eric Krebbers

De flyer.
De flyer.