Logo.

Logo.

Op 6 november organiseert Kick Out Zwarte Piet (KOZP) een tweede informatiebijeenkomst voor mensen die op 14 november in Meppel gaan protesteren tegen de aanwezigheid van de Zwarte Piet-figuur tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas.

Informatiesessie
Vrijdag 6 november
Van 19:00 tot 22:00 uur
Radar
Grotekerkplein 5
Rotterdam
Facebook-event

Uit de uitnodiging: “Activisten uit Amsterdam en Rotterdam slaan de handen ineen in de strijd tegen Zwarte Piet en racisme. Activisten en betrokken burgers uit Rotterdam en Den Haag hebben voldoende mensen weten op te roepen om mee te gaan met de Freedom Ride to Meppel, daarom organiseren we op vrijdag 6 november een extra informatie-avond in trefpunt Wi Masanga te Rotterdam. Onlangs hebben vertegenwoordigers van KOZP een gesprek gehad met burgemeester Jan Westmaas van Meppel. Wij hebben een betekenisvolle plek opgeëist voor de demonstratie voor het vreedzame protest. Erna is bekend geworden dat bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Meppel dit jaar schoorsteenpieten mee zullen lopen. Wat ook uit het persbericht blijkt, is dat Zwarte Piet nog steeds onderdeel uit zal blijven maken van de intocht. Hiermee is de intocht nog niet racismevrij, dit is reden voor ons om de strijd voort te zetten en met zijn allen naar Meppel te gaan en een Zwarte Piet-vrije intocht op te eisen!”

Tijdens de sessie zullen onder meer veelgestelde vragen over de Freedom Ride to Meppel besproken worden.

 • Wat gaan we precies doen in Meppel?
 • Kan ik gearresteerd worden, en zo ja, wat kunnen de gevolgen zijn?
 • Hoe kunnen we het protest zo veilig mogelijk houden?
 • Hoe kunnen ervoor zorgen dat de media op een eerlijke manier over de actie schrijven?
 • Hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen mobiliseren voor de Freedom Ride to Meppel?
 • Waarom heet het protest de “Freedom Ride” to Meppel?

Eric Krebbers


 1. Eric # 1 
  3 jaar geleden

  Let op: de locatie is veranderd, en is nu dus: Radar, Grotekerkplein 5

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*