8 november, Den Haag: landelijk Kick Out Zwarte Piet-congres

Op 8 november organiseren KOZP Nederland en KOZP Den Haag een landelijk congres in Den Haag. Tijdens dit congres komen mensen uit heel Nederland bijeen die zich voor verandering van de Sinterklaastraditie willen inzetten. Diverse sprekers zullen kennis, ervaringen en praktische tools delen in aanloop naar de landelijke en lokale intochten die in het weekend van 16 en 17 november 2019 zullen plaatsvinden.

Uit de oproeptekst: “Kick Out Zwarte Piet ontstond in 2014 uit de noodzaak om de krachten te bundelen in de strijd tegen Zwarte Piet. De actiegroepen Zwarte Piet Is Racisme, Zwarte Piet Niet en Stop Blackface sloegen de handen ineen om door middel van vreedzaam protest tijdens de nationale intocht zichtbare verandering van de Sinterklaastraditie te eisen door de racistische figuur Zwarte Piet uit te bannen.”

Vrijdag 8 november
Van 19:00 tot 22:00 uur
Den Haag
Facebook
Tickets

Na het kopen van een ticket ontvang je het adres van de locatie (vanwege veiligheidsredenen)

De oproep gaat verder: “De protesten hebben nut gehad. Steeds meer steden, dorpen en organisaties nemen afscheid van Zwarte Piet. Na Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Almere is Den Haag nog de enige grote stad in de Randstad die dit jaar nog Zwarte Pieten handhaaft. Mogelijk verandert dit in 2020. Op vele plekken wordt er echter nog aan Zwarte Piet vastgehouden. Kom op 16 of 17 november 2019 met ons in actie in o.a. de volgende gemeenten: Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard, Leeuwarden, Eindhoven, Groningen, Den Haag, Den Bosch, Dordrecht, Almere, Nijmegen.”

Harry Westerink