Gemeente Leiden, politie en Jumbo: stop met dehumaniseren van daklozen!

We vonden deze flyer bij supermarkt Jumbo in Leiden en we zijn f**ng boos. Daklozen zijn alleen maar “overlast”, zelfs met de suggestie dat ze niet hoeven te overleven? Dat doet denken aan donkere tijden waar we liever niet aan terugdenken…. Gemeente Leiden, Jumbo Leiden, politie Leiden, stop met het crimineel maken en dehumaniseren van dak- en thuislozen!

Het aantal daklozen is tussen 2008 en 2018 meer dan verdubbeld, en dat is ook precies een periode van gruwelijke bezuinigingen op sociale zekerheid. Dakloosheid is het gevolg van crimineel neoliberaal beleid, dat mensen arm maakt, een dak boven je hoofd onbetaalbaar maakt, en mensen de toegang tot basisvoorzieningen ontzegt.

Oplossingen? Om te beginnen: verbied huisuitzettingen, meer en betaalbare woningen, gratis zorg voor iedereen, minimumloon naar 14 euro, onvoorwaardelijke opvang voor mensen zonder verblijfsvergunning. Zo moeilijk is het niet. #voor14 now

#Leidenvoor14 op Facebook

Foto van de flyer die mensen oproept om geen geld aan bedelende mensen te geven. De tekst luidt: "Doordat u blijft geven, blijft de overlast in leven".