Murat Gedik en Arjan Gerritsen

Murat Gedik en Arjen Gerritsen.

De afgelopen tijd werden de Grijze Wolven weer hartelijk ontvangen door burgemeesters. Deze keer waren de Almelose VVD-burgemeester Arjen Gerritsen en de Vlaardingse PvdA-burgemeester Annemiek Jetten gastvrij richting de fascisten. Die schrijven in onderstaande bulletin door te zullen gaan met zulke bezoeken, ook aan ministeries. Door steevast als gesprekspartner te dienen maakt de overheid van Nederland een walhalla voor de Grijze Wolven.

Bulletin van de Turkse Federatie Nederland, overkoepelend orgaan van de Grijze Wolven-verenigingen

Bulletin van de Turkse Federatie Nederland, overkoepelend orgaan van de Grijze Wolven-verenigingen.

De fascisten schrijven daarin ook dat ze niets te verbergen hebben. Zou Grijze Wolven-voorzitter Murat Gedik (op de bovenste foto op het bulletin naast Gerritsen) de burgemeesters hebben verteld over zijn tomeloze bewondering voor de Turkse nazi-ideoloog Hüseyin Nihal Atsız?

En zou hij hebben verteld dat hij van plan was om tijdens het Amsterdamse Grijze Wolven-festival een pathetische toespraak te houden, waarbij hij vurig eer zou gaan betonen aan de overleden fascistische grote leider Alparslan Türkeş en andere ‘idealisten’ (“ülkücüler”)?

Verder riep hij daar dat de aanvallen op de Turkse Federatie en haar lokale organisaties zullen toenemen. “De marxisten-leninisten van vroeger, de PKK-ers, de DHKP-C-ers, Dev Yol, FETO, van nu af aan zien ze de idealistische beweging als hun vijand. Want onze organisatie heeft het Turkse nationalisme hoog in het vaandel en het Turkisme overal centraal staan. We moeten alert zijn en niet in de val trappen.”

Ja, dat was tijdens dat fascistische propagandafestival waar zangeres Sevcan Orhan voor bedankte, nadat ze een open brief kreeg van Doorbraak en een reeks Turkse, alevitische, Koerdische en Armeense organisaties. Hieronder de posters van voor en na haar afzegging.

Eric Krebbers

Poster van het festival zonder Orhan Sevcan

Poster van het festival zonder Sevcan Orhan.

Oudere poster met Sevcan nog erop.

Oudere poster met Sevcan Orhan er nog op.


 1. irma Dakman # 1 
  2 maanden geleden

  Als een tegenstander op de deur klopt, zonder vuur- of steekwapen, laat hem binnen. Ook al is het een fascist. Het lost niks op. Dialoog is het enige dat je hebt, gebruik het. Bovendien: je vijand de rug toe keren is altijd gevaarlijk.

 2. Eric # 2 
  2 maanden geleden

  Nee hoor, als een fascist aanklopt doe je niet open of jaag je hem weg als daartoe voldoende macht hebt. Dialogen met fascisten werken niet, dat hebben ze voor de Tweede Wereldoorlog nog geprobeerd met Hitler en Mussolini. Fascisten zijn erop uit om jou en mij te onderdrukken en eventueel uit te moorden, als we teveel afwijken va hun idealen, zoals alle niet-witte mensen, joden, lhbtqia+-ers, feministen, linksen, enz.

  In het geval van de Grijze Wolven gaat het om een stroming die daadwerkelijk duizenden en duizenden mensen vermoord heeft, en dat nog steeds doet in bijvoorbeeld Koerdistan. Na afloop van hun bijeenkomsten (ook in Nederland) vindt er meer geweld plaats tegen Koerden, Armeniërs, alevieten, linkse en feministische Turken. Dat gaf de Koerdische organisatie DemNed nog aan in een brief aan de Arnhemse burgemeester in juni: https://www.doorbraak.eu/demned-aan-marcouch-na-grijze-wolven-festivals-worden-etnische-minderheden-uit-turkije-vaker-aangevallen/

  Praten met fascisten heeft geen enkele zin (alsof zij dat al serieus zouden willen) en de enige taal die ze spreken is die van macht en geweld. En daarom moeten hun stromingen klein gemaakt en gehouden worden.

 3. Zappa # 3 
  2 maanden geleden

  Fascisten, ja ook Turkse fascisten, daar moet je NIET mee praten en NIET mee in dialoog gaan. Die moet je met alle kracht en onophoudelijk en meedogenloos bestrijden en klein houden. Dat is de enige taal die zij begrijpen. Doe je dat niet, dan zullen zij jou als tegenstander trachten klein te houden, te mishandelen en zelfs te vermoorden. En dat zullen zij op meedogenloze wijze doen! Degenen die vriendelijk, redelijk, open en ontvankelijk (willen) zijn tegen fascisten zijn bewust of onbewust de beste steun en toeverlaat van die fascisten en hun fascisme. Ja, zo bitter is de realiteit. Nederlandse politieke partijen, politici, bewindslieden, overheidsorganen op alle niveaus die de Turkse fascisten vandaag als gesprekspartner accepteren en ze niet afwijzen zullen met terugwerkende kracht medeschuldig zijn aan toekomstige misdaden van de Turkse fascisten in Nederland. Een gewaarschuwde mens geldt voor twee. Wees dus waakzaam en strijdbaar tegen alle fascisten. Ook tegen de Turkse fascisten.

 4. secretaris ver. PEL # 4 
  2 maanden geleden

  Ooit toenmalig directeur woningcorporatie Henk Deinum (nu wethouder volkshuisvesting Leeuwarden) in gesprek met delegatie bestuur PEL: “Fascisten kun je maar op een manier tegemoet treden: met de UZI in de hand.”

  Dat is het enige wat helpt.

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*