Grijze Wolven hartelijk ontvangen door burgemeesters van Almelo en Vlaardingen

Murat Gedik en Arjan Gerritsen
Murat Gedik en Arjen Gerritsen.

De afgelopen tijd werden de Grijze Wolven weer hartelijk ontvangen door burgemeesters. Deze keer waren de Almelose VVD-burgemeester Arjen Gerritsen en de Vlaardingse PvdA-burgemeester Annemiek Jetten gastvrij richting de fascisten. Die schrijven in onderstaande bulletin door te zullen gaan met zulke bezoeken, ook aan ministeries. Door steevast als gesprekspartner te dienen maakt de overheid van Nederland een walhalla voor de Grijze Wolven.

Bulletin van de Turkse Federatie Nederland, overkoepelend orgaan van de Grijze Wolven-verenigingen
Bulletin van de Turkse Federatie Nederland, overkoepelend orgaan van de Grijze Wolven-verenigingen.

De fascisten schrijven daarin ook dat ze niets te verbergen hebben. Zou Grijze Wolven-voorzitter Murat Gedik (op de bovenste foto op het bulletin naast Gerritsen) de burgemeesters hebben verteld over zijn tomeloze bewondering voor de Turkse nazi-ideoloog Hüseyin Nihal Atsız?

En zou hij hebben verteld dat hij van plan was om tijdens het Amsterdamse Grijze Wolven-festival een pathetische toespraak te houden, waarbij hij vurig eer zou gaan betonen aan de overleden fascistische grote leider Alparslan Türkeş en andere ‘idealisten’ (“ülkücüler”)?

Verder riep hij daar dat de aanvallen op de Turkse Federatie en haar lokale organisaties zullen toenemen. “De marxisten-leninisten van vroeger, de PKK-ers, de DHKP-C-ers, Dev Yol, FETO, van nu af aan zien ze de idealistische beweging als hun vijand. Want onze organisatie heeft het Turkse nationalisme hoog in het vaandel en het Turkisme overal centraal staan. We moeten alert zijn en niet in de val trappen.”

Ja, dat was tijdens dat fascistische propagandafestival waar zangeres Sevcan Orhan voor bedankte, nadat ze een open brief kreeg van Doorbraak en een reeks Turkse, alevitische, Koerdische en Armeense organisaties. Hieronder de posters van voor en na haar afzegging.

Eric Krebbers

Poster van het festival zonder Orhan Sevcan
Poster van het festival zonder Sevcan Orhan.
Oudere poster met Sevcan nog erop.
Oudere poster met Sevcan Orhan er nog op.