Ik heb geen tien jaar tijd om mensen te laten wennen aan hoe het is om mij niet te kwetsen

Ik heb mijn best gedaan Nederland. Ik ben de discussie aangegaan, ik heb mij ingehouden, ik heb begrip en geduld getoond. Maar het roer moet om. De burgemeester vraagt alle mensen die jaarlijks gekwetst worden om nog vijf tot tien jaar vol te houden. Voor de mensen die het niet weten, tijdens afschaffing van de slavernij op Nederlandse grondgebieden werd men gezegd om tien jaar lang voor slaaf door te gaan zodat de slavenhouders konden wennen aan beschaving. Honderdvijftig jaar later vraagt men ons hetzelfde. Nou, dit is 2013, ik ben geen slaaf en ik heb geen tien jaar tijd om mensen te laten wennen aan hoe het is om mij niet te kwetsen.

Kno’Ledge Cesare in Sinterklaasfeest moet volgend jaar anders (Joop.nl)