Maureen van der Pligt geen raadslid meer wegens SP-dwangarbeidbeleid

SP-raadslid Maureen van der Pligt legt per direct haar functie als raadslid voor de SP in Amsterdam neer. Dit laat Van der Pligt maandagmorgen weten. “Het doet verschrikkelijk veel pijn’, stelt het raadslid, “maar ik ben een realist”. Van der Pligt kan zich niet vinden in de huidige koers van de SP-fractie. ‘Deze koers is een andere dan die ik voorsta. Met name op het punt van werken zonder loon. Een thema wat voor mij symbool staat voor de afbraak van werknemersrechten en in strijd is met het beschermen van de zwakkeren in onze maatschappij. Iets waar ik mijn hele leven pal voor ben gaan staan en wil blijven staan. Werken zonder loon is een thema waarbij ik geen water bij de wijn wil doen. Om die reden geef ik, met pijn in mijn hart, mijn zetel terug aan de partij.” Wie Van der Pligt gaat opvolgen is nog niet bekend.

In SP-raadslid Maureen van der Pligt legt per direct haar functie als raadslid voor de SP in Amsterdam neer. (AT5)