Open brief aan Rotterdam Pride 2017

Rotterdam Pride 2017, in het bijzonder het bestuur, jullie hadden geen ironischer thema voor de Pride Walk kunnen kiezen dit jaar. Jullie hebben, met het welkom heten, beschermen en vrij baan geven van de ultra-rechtse Gayservatives, geweigerd de Pride Walk veilig te houden voor de jongeren van de community. Onder het mom van neutraliteit hebben jullie geen gezicht getoond als verantwoordelijken van dit ‘event’, en daarmee hebben jullie een zeer gevaarlijke situatie veroorzaakt. Niet alleen voor onze groep, maar voor alle jongeren, en in het bijzonder ook voor de Roze Ouderen. Jullie hebben mijn naam genoemd, meerdere keren, door de microfoon, alsof het om mij gaat, alsof het mijn ego is die demonstreert, alsof ik belangrijk ben. Dat is niet alleen respectloos naar mijn community, dat is ook gevaarlijk voor mij. Jullie hebben onze groep gevraagd om ‘respect voor anderen’, en twee minuten later een jongeman in nazilaarzen die pleit voor geweld een warm welkom geheten. Hebben jullie nu door wat er is gebeurd? Ik wacht nog steeds op excuses. En elke vezel in mij hoopt dat dit het einde is en jullie vrijwillig aftreden. Uit respect voor de kids van onze community die afgelopen zaterdag zijn getreiterd, geduwd, bedreigd en belaagd door politie, beveiliging, Pownews en de gayservatives. P.S.: dit is een open brief, openbaar. omdat ik nooit eerder door jullie benaderd ben afgelopen jaar en ik daar dus nu juist even niet op zit te wachten. P.S. P.S.: er volgt nog een uitgebreid verslag van wat ik die dag heb ervaren.

Manon la Décadence op Facebook