Actiebord

Actiebord

Na het strijdbare protest van 24 december in Den Haag betuigden vanmiddag op een regenachtige Dam in Amsterdam opnieuw een kleine honderd Soedanezen en sympathisanten hun steun aan de nog steeds in kracht groeiende opstand in Soedan. Er werden weer onvermoeibaar leuzen geroepen en gezongen, en er was een reeks korte toespraken.

Het protest was behalve tegen de dictator Al-Bashir en zijn repressieve regime ook gericht tegen het deporteren van Soedanese vluchtelingen door de Nederlandse staat. Vorige week zaterdag werd Ezzedine Rahmatallah Mehimmid gedeporteerd, ondanks protest in het vliegtuig, dat overigens hardhandig werd neergeslagen. In Soedan zou Ezzedine, een van de leden van de vluchtelingenorganisatieWe Are Here, meteen zijn opgepakt door de politie en sindsdien is van hem niets meer vernomen. Op 22 januari staat de uitzetting van Ali Tiyah gepland, zo werd vandaag bekend. Dit overhandigen van vluchtelingen aan hun beulen moet nu stoppen! Hieronder een kort Twitter-verslag van het protest van vanmiddag.

Eric Krebbers

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*