17 maart, Rotterdam: FNV-hoorzitting over racisme op en rond het werk

Logo.
Logo.

Op 17 maart organiseert de FNV in Rotterdam een hoorzitting over racisme op en rond het werk met onder andere Quinsy Gario en Abulkasim Al-Jaberi. Er zal gepraat worden over ervaringen met racisme op de werkvloer, en er zullen aanbevelingen worden gedaan aan kaderleden, bestuurders en medewerkers van de FNV. In december vorig jaar organiseerde de bond een vergelijkbare hoorzitting in Amsterdam.

Hoorzitting
Donderdag 17 maart
Van 19:30 tot 21:30 uur
(inloop vanaf 19:00 uur)
Buurthuis-Activiteitencentrum Charlois
Clemensstraat 111, Rotterdam

Ook mensen die geen lid zijn van de bond zijn welkom. Wil je zeker zijn van een plaats? Meld je dan voor 12 maart aan door een e-mail te sturen naar diversiteit@fnv.nl o.v.v. “hoorzitting”.

Uit de oproep: “Racisme is aanwezig binnen onze samenleving. Heb je een kleur, dan is de kans groter dat je naar een lager schoolniveau gaat dan dat je aan kan, niet wordt aangenomen voor een baan, op de werkvloer wordt gediscrimineerd. Op deze manier wordt een grote groep (potentiële) FNV-leden benadeeld op de arbeidsmarkt. Wat doet de FNV en wat zou de FNV anders of beter moeten doen om op te komen voor deze (potentiële) leden?”

Eric Krebbers