Een van de optredens (foto: Jan Kees Helms).

Een van de optredens (foto: Jan Kees Helms)

Een paar weken terug kondigden de neo-nazi’s van Racial Volunteer Force (RVF) aan gisteren voor de deur van De Grote Broek in Nijmegen te komen protesteren. Daarop organiseerden de medewerkers en sympathisanten van dat linkse centrum, dat ook een thuisbasis van Doorbraak vormt, een heel breed gedragen anti-racistische manifestatie. Zo’n 200 tot 250 mensen, Nijmegenaren en anti-racisten van elders uit het land, kwamen daar gistermiddag op af om hun solidariteit te betuigen. Ze luisterden naar vier sprekers en een spoken word-artist. Ook waren er muziek en versnaperingen. De gemeente had RVF verboden voor de deur van De Grote Broek te gaan staan en daarop hadden de nazi’s aangegeven mogelijk op een andere manier te komen klieren. Vanzelfsprekend hadden de organisatoren van de manifestatie gistermiddag enige veiligheidsmaatregelen genomen, maar uiteindelijk kwamen de nazi’s gelukkig niet opdagen.

Hieronder de toespraak van Doorbraak-activiste Jennifer van Leijen, het korte maar krachtige optreden van spoken word-artist Lev Avitan, en 12 foto’s die een aardig beeld geven van deze strijdbare manifestatie. De andere drie toespraken bekijk en lees je hier, hier en hier.

Eric Krebbers

Het was druk

Het was druk.

Twee spandoeken

Twee spandoeken.

(Foto: Jan Kees Helms)

(Foto: Jan Kees Helms)

(Foto: Jan Kees Helms)

(Foto: Jan Kees Helms)

(Foto: Jan Kees Helms)

(Foto: Jan Kees Helms)

(Foto: Jan Kees Helms)

(Foto: Jan Kees Helms)

Potten tegen racisme

Potten tegen racisme.

Rijtje spandoeken

Rijtje spandoeken.

Het podium vanaf de zijkant

Het podium vanaf de zijkant.

Knus in de regen

Knus in de regen.

Afsluitend was er soep in De Grote Broek

Afsluitend was er soep in De Grote Broek.Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*