Jerry Afriyie: Wanneer je aan onze kinderen komt, kom je aan ons!

Al die zogenaamde foutieve aanhoudingen, foutieve huisinvallen, foutieve mishandelingen, foutief fouilleren en foutieve bedreigingen; het gaat van kwaad tot erger. De traumatische ervaringen die gepaard gaan met de ‘foutieve aanhouding’ lijken geen indruk op de politie te maken. Dat is ook logisch als foutief gedrag als macho wordt gezien en beloond wordt met een streep en aanzien binnen de korps. Maar de gemeenschap die geterroriseerd wordt, de gemeenschap die constant over de schouder moet kijken voor foutieve politieagenten, daar wordt niet naar omgekeken. Die wordt weggezet als emotioneel. In plaats van verantwoording krijgen wij een drogreden. En moeten wij als gemeenschap verder in de wetenschap dat het morgen weer kan gebeuren. Dit is mijn vaders generatie overkomen, dit is mij overkomen en ik houd mijn hart vast: want mijn zoon van 13 jaar wacht hetzelfde lot. Velen van jullie keken naar de beelden en zagen een jongetje. Een zwart jongetje: als je niet kleurenblind bent. Je zag een kind van iemand anders, aangeslagen en je vond het zielig. Ik aan de andere kant, ik zag mijn zoon. Ik zag hoe mijn kind vernederd werd. Ik zag mijn zwarte parel, in de boeien geslagen en overdonderd. Ik zag in de ogen van mijn zoon hoe alle liefde vervangen werd door angst. Ik zag het lichaam van mijn zoon in gevangenschap, als voorbeeld voor de hele buurt om te zien. Dit is wat ik zag. Ik zag geen andermans kind, ik zag mijn eigen kind. En als ik erbij was geweest, dan was hij nooit met die agenten meegegaan of wij gingen samen. Want als wij het niet doen, wie gaat onze kinderen beschermen? Wanneer je aan onze kinderen komt, kom je aan ons!

Jerry Afriyie in Wanneer je aan onze kinderen komt, kom je aan ons! (Soulrebelmovement)