Mensen noemen mij nu een verrader

Je bent een huisneger, huis -Hindoestaan of coon! Dat zijn een paar van de woorden die ik de laatste tijd naar mijn hoofd geslingerd heb gekregen. En ik niet alleen: Humberto Tan is een bounty, een “neger”. Heb je een kleur? Ligt je roots in Suriname? En sta je niet 100% achter de keuze van Sylvana of durf je kritische vragen te stellen? Dan ben je de witte man aan het vermaken, naar zijn mond aan het praten. Of zelfs erger, dan heb je de kant gekozen van alle racisten op de “Ik zwaai Sylvana uit op 6 december” pagina. Er lijkt geen tussenweg meer mogelijk. Ja, ik maak me zorgen! (…) Ik heb ook een mening over de Koerden kwestie in Turkije. Ik heb een mening over vluchtelingen, hoe wij en Turkije daar mee omgaan. Net zoals ik een mening heb over racisme en discriminatie in dit land. Ik vecht tegen ELKE vorm van onderdrukking. Ik heb een inhoudelijke mening, ik gebruik geen scheldwoorden en geen racistische taal! Laat het nou net mensen zijn die aandacht vragen voor racisme en discriminatie die mij nu een “verrader” noemen. Die blijkbaar op basis van waar mijn ouders geboren zijn en mijn huidskleur me in een hokje plaatsen. Ook Nederlanders van Turkse afkomst vonden het nodig om berichten naar me te schrijven als “Sterf af trut“.

Sunita Biharie in Je bent een Huisneger, Huis-Hindoestaan of Coon! (Jouwrechtvanspreken)