We wisten het al. We hebben het geweten. De demonstratie “Nijmegen against hate” was een volgend dieptepunt in het ‘linkse verzet’ tegen de voortdurende escalatie van rechtse oprispingen. Trump, Wilders, Le Pen en ook Pegida konden alleen maar zo groot worden doordat linksige types ze zo eindeloos veel ruimte hebben gegeven. Laten we het even houden bij het gebied dat als Nederlands territorium geclaimd wordt: sinds de opmars van nieuw-rechts in het begin van dit millennium, schieten linksige types in een tolerante kramp van vrijheid van meningsuiting zodra fascistoïde types het woord nemen. In plaats van aan belangrijke standpunten (die onveranderlijk zouden moeten zijn) over discriminatie vast te houden, wordt rechtse kots getolereerd en zelfs gefaciliteerd. Vandaag werd een Pegida spreker getolereerd en beschermd door organisatoren van de demonstratie “Nijmegen against hate’. Het is moeilijk om woorden te vinden om aan te geven hoe pijnlijk dit is, hoe waanzinnig. Op het moment dat het algemeen geaccepteerd is dat duizenden mensen verdrinken en in gruwelijke kampen opgesloten worden aan de grenzen van Fort Europa. Op het moment dat racisme en allerlei intolerante bullshit algemeen geaccepteerd worden. Dat moment is nu. Het is veel te laat om de wereld met liefde te willen veroveren, en sowieso absurd om een podium te bieden aan een vijand van vrijheid en menselijkheid.

Nijmeegse anti-fascisten in ‘Nijmegen against hate’ laat Pegida spreken (AFA)


 1. Allard # 1 
  1 jaar geleden

  triest. het is ook erg triest bij verzet (demonstraties) je meteen als extreem links word bestempeld. Het aan kaarten van situaties zelfs in dit land meteen als oprujing van het gezag (KOTS) martelingen, gebiedsverboden. het gaat nog veel verder….

  Vergelijkbare situatie is mijn levens situatie.

  alles wat je aankaart (via een advocaat) overheids instanties en derden, wordt met repressie, of crimineel gedrag beantwoord zelfs.

  excuses, wat een wereld/Europa probleem is valt niet te vergelijken met iets persoonlijks, maar wel het feit dat pleiten (strijd) voor rechtvaardigheid, meestal met onrecht word beantwoord.

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*