Demonstratie van de getilde tillers in Kolham. Op enkele FNV-borden staat “dwangarbeid, zoooo 1930”. Naar mijn weten de eerste keer dat de bond het begrip “dwangarbeid” gebruikt. Tot nu gebruikt de bond welbewust het begrip “werken zonder loon” dat het gratis werken benadrukt, maar door bijstandsgerechtigden ervaren dwang miskent. Een klein deukje in dat top-down denken waarbij het arbeidsethos altijd zo centraal staat? Doorbraak staat vierkant achter de strijd van de arbeiders en dwangarbeiders bij Postnl.

Eric Krebbers


  1. Vilseledd # 1 
    4 maanden geleden

    Een bordje van een demonstrant, waar de FNV geen zeggenschap over heeft. Mensen demonstreren op eigen titel. Als de FNV het over dwangarbeid zou hebben, dan zouden ze meteen niet serieus genomen worden, dus het is strategie om het ‘werken zonder loon’ te noemen. Bovendien kan werken met loon ook dwangarbeid zijn. Hier in de regio hebben zich veel van die logistieke bedrijven gevestigd, waardoor veel bijstandsgerechtigden gedwongen worden in een van die schoenendozen te werken.

  2. Eric # 2 
    4 maanden geleden

    Het waren een officiële borden van de bond, kennelijk hebben de demonstranten dan een leuzen op weten te krijgen die tegen de officiële ideologie van de bond in gaat.

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*