Steun de strijd tegen Zwarte Piet en doneer aan KOZP

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft hard geld nodig voor de voortgaande strijd tegen de racistische karikatuur Zwarte Piet. Het gaat daarbij niet alleen om het organiseren van demonstraties, maar ook om het dekken van schade die is toegebracht door extreem-rechtse pietofielen en het betalen van kosten vanwege noodzakelijke juridische stappen.

Uit de donatie-oproep van KOZP: “Afgelopen zaterdag werden vreedzame anti-racisme demonstranten op weg naar Staphorst aangevallen door een racistische menigte, terwijl de politie erbij stond en niets deed. Het resultaat was wat de geweldplegers wilden: KOZP kon niet demonstreren in Staphorst en het racistische feestje ging door zoals gepland.

Bij de aanvallen op de auto’s en bussen van KOZP is flink wat schade ontstaan, zoals te zien is op de beelden. Auto’s zijn vernield en bij een door een geweldpleger gecreëerde botsing is de voorruit van de bus beschadigd. Om die schade te herstellen en om de benodigde (juridische) vervolgstappen te kunnen nemen doen we een beroep op je solidariteit.

Dus kon je er zaterdag niet bij zijn, maar wil je wél bijdragen aan een inclusief Sinterklaasfeest, doneer dan als je dat kunt aan KOZP/Nederland Wordt Beter, zodat we onze strijd voor een inclusieve Sinterklaasviering en tegen institutioneel racisme onverminderd kunnen voortzetten. Als non-profit stichting zonder medewerkers zijn wij afhankelijk van vrijwilligers en donaties. Donaties worden gebruikt voor kosten die wij maken voor het opzetten van onze acties, het dekken van schade, materiaal, juridische bijstand, educatiepakketten en verdere invulling van onze campagnes.”

Doneren kan via deze link of door direct per bank over te maken naar IBAN-bankrekeningnummer NL09 TRIO 0197 9666 91 t.n.v. stichting Nederland Wordt Beter o.v.v. donatie KOZP.

Harry Westerink