Boycot ook Grijze Wolven-sponsors Silifke en Koç Vleeswaren

De logo's van beide bedrijven
De logo’s van beide bedrijven.

De Turkse Federatie Nederland (TFN), de koepelorganisatie van de fascistische Grijze Wolven, organiseert het hele jaar door overal in het land festivals en “kermessen”, zoals ze die zelf noemen. “Multi-culturele” feesten die de Turkse cultuur zouden uitdragen, maar in werkelijkheid dienen als platform voor extreem-rechtse en nationalistische propaganda. De festivals worden steevast openlijk gesponsord door een reeks lokale Turks-Nederlandse bedrijfjes, maar ook door enkele grotere landelijke firma’s die er kennelijk geen bezwaar tegen hebben om te boek te staan als sponsors van het fascisme. Twee daarvan, Silifke en Koç Vleeswaren, steunden afgelopen jaren heel wat van die fascistische festivals. Daarom roepen wij op om hun producten niet meer te kopen, tot ze hun geldkraan dichtdraaien.

Türkçe

Silifke is gevestigd in Leiden, en levert sinds 1995 Turkse zuivel, inmiddels meer dan honderd verschillende producten*, waaronder de bekende karnemelk en yoghurt. Silifke-producten zijn te koop bij Turks-Nederlandse supermarkten, maar ook bijvoorbeeld bij Jumbo. De afgelopen jaren sponsorde men onder meer Grijze Wolven-festivals in mei 2011 (Den Haag), mei 2014 (Den Haag), mei 2015 (Den Haag en Schiedam), mei 2016 (Den Haag en Utrecht), oktober 2016 (Dordrecht en Vlaardingen), mei 2017 (Den Haag en Schiedam), oktober 2017 (Amersfoort), mei 2018 (Den Haag), juni 2018 (Rotterdam)*, oktober 2018 (Amsterdam)*.

Koç Vleeswaren (niet te verwarren met de grootindustrieel Koç Holding in Turkije) zit in Zoeterwoude, bij Leiden, en handelt sinds 1978 in vleeswaren*. De worsten van het bedrijf zijn te koop in Turks-Nederlandse supermarkten, maar ook bij Albert Heijn. Koç sponsorde, net als Silifke, de festivals in Den Haag in 2014*, 2015, 2016, 2017 en 2018*.

Van elke euro die we uitgeven aan yoghurt van Silifke of een worst van Koç gaat dus een deel naar Turkse fascisten. De Grijze Wolven vormen een uiterst gevaarlijke internationaal georganiseerde beweging die ook in Nederland een platform biedt aan haat tegen Armeniërs, Koerden aanvalt, antisemieten verheerlijkt, en haat koestert tegen iedereen die links en feministisch is. In landen om ons heen wordt de beweging door de autoriteiten scherp in de gaten gehouden en beperkt in haar mogelijkheden, maar in Nederland hebben de Grijze Wolven nog vrij spel en worden ze zelfs regelmatig hartelijk ontvangen door bijvoorbeeld burgemeesters. Steun daarom de strijd van onderop tegen het Turkse fascisme en boycot Silifke en Koç Vleeswaren.

Meer informatie over de Grijze Wolven vind je in ons uitgebreide dossier.

Doorbraak

* Zie de illustratie hieronder.

Producten van Silifke
Producten van Silifke.
Worst van Koç Vleeswaren
Worst van Koç Vleeswaren.
Silifke en Koç Vleeswaren sponsorden de Turkse culturele dagen in 2014 in Den Haag (zie de beide logo's rechts)
Silifke en Koç Vleeswaren sponsorden de Turkse culturele dagen in 2014 in Den Haag (zie de beide logo’s rechts).
Silifke en Koç Vleeswaren sponsorden het Haags Turks festival in 2018 (zie de beide logo's onderaan)
Silifke en Koç Vleeswaren sponsorden het Haags Turks festival in 2018 (zie de beide logo’s onderaan)
Silifke sponsorde de bazaar in Rotterdam in 2018 (zie het logo onderaan)
Silifke sponsorde de bazaar in Rotterdam in 2018 (zie het logo onderaan).
Silifke sponsorde het Grijze Wolven-festival in Amsterdam in 2018 (zie het logo rechts onderaan)
Silifke sponsorde het Grijze Wolven-festival in Amsterdam in 2018 (zie het logo rechts onderaan).